Vi har lavet denne 3D printer guide til alle, som overvejer at købe en 3D printer. Her finder du svar, hvis du er i tvivl om, hvad du skal overveje inden et køb, hvad det kræver at printe samt hvilken printer, du bør købe.


Indholdsfortegnelse – 3D printer guide

  • Kort fortalt: De vigtigste pointer og anbefalinger
  • Hvilken printer skal jeg købe?
  • Dette skal du købe udover selve printeren
  • Hvad kræver det ellers at printe?

Kort fortalt – de vigtigste pointer og anbefalinger

Hvis du ikke er interesseret i at læse hele vores analyse og råd længere nede, så har vi samlet det allervigtigste kort og præcist her:

Du skal købe denne 3D-printer.. Creality 3D Ender 5 Pro eller Creality 3D Ender V2

Du skal købe dette tilbehør, før den virker.. filament.

Filament er dens “blæk”. Husk at vælge filament, der passer til din printer. Til ovenstående anbefalede printer skal du bruge det anbefalede filament.

Når du har købt og modtaget din 3D-printer skal du finde 3D-filer, som din printer kan læse og dermed anvender til at skabe dit print. Det kan du nemt Google dig frem til – uanset hvilken printer, som du køber.

 


 

Hvilken printer skal jeg købe?

Du skal købe den printer, der passer til dine behov og samtidig også til din økonomi.

Er det små ting, eller de lidt større genstande? Hvis du er ude efter at printe store ting, så bliver du nødt til at ofre lidt mere på sagen – konkret: over 3000 kroner i hvert fald, hvis du spørger os.

3d printer

Hvis dit behov er små ting (og sjældent). Så er det helt sikkert bare lidt for sjov, at du er i markedet efter en 3D printer – og dermed behøver du ikke købe dig fattig. Du kan sagtens få en rigtig fin printer mellem 2000-3000 kroner.

Dette skal du købe udover selve printeren

Din 3D printer skal ligesom en almindelig printer selvfølgelig bruge “blæk”, så den kan printe det, som du ønsker. Det materiale, der anvendes i en 3D-printer hedder filament.

Det er ikke bare universelt for alle printere, hvilken filament der skal anvendes, da nogle anvender kassetter med filament i. Andre 3D-printere skal have filament på ruller. Det er altså vigtigt at være obs på, inden du køber.

Hvad kræver det ellers at printe?

For at kunne printe ting, så skal din printer have info på, hvordan den skal fuldføre en opgave. Disse info er meget specifikke, men heldigvis lever vi i en verden, hvor du kan finde alt på nettet – det kunne fx. være på thingiverse.com.

Det gælder altså også alle de ting, som du kunne tænke dig at printe – så er der næsten altid en eller anden, som har designet det og lagt online. Så kan du benytte dette!

Du skal altså finde designs på de ting, som du gerne vil printe – medmindre du selvfølgelig selv vil stå for designet – men dette kan være meget svært og spildfuldt, hvis du ikke er 100% sikker på, hvad du foretager dig.

 

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,