Vi har lavet denne 3D printer guide til alle, som overvejer at købe en 3D printer. Her finder du svar, hvis du er i tvivl om, hvad du skal overveje inden et køb, hvad det kræver at printe samt hvilken printer, du bør købe.


Indholdsfortegnelse – 3D printer guide

  • Kort fortalt: De vigtigste pointer og anbefalinger
  • Hvilken printer skal jeg købe?
  • Dette skal du købe udover selve printeren
  • Hvad kræver det ellers at printe?

Kort fortalt – de vigtigste pointer og anbefalinger

Hvis du ikke er interesseret i at læse hele vores analyse og råd længere nede, så har vi samlet det allervigtigste kort og præcist her:

Du skal købe denne 3D-printer.. Creality 3D Ender 5 Pro eller Creality 3D Ender V2

Du skal købe dette tilbehør, før den virker.. filament.

Filament er dens “blæk”. Husk at vælge filament, der passer til din printer. Til ovenstående anbefalede printer skal du bruge det anbefalede filament.

Når du har købt og modtaget din 3D-printer skal du finde 3D-filer, som din printer kan læse og dermed anvender til at skabe dit print. Det kan du nemt Google dig frem til – uanset hvilken printer, som du køber.

 


 

Er du på udkig efter en 3D printer? Jamen i så fald er du langt fra alene. 3D printing bliver mere og mere populært i Danmark – og det er der en grund til.

Ikke alene er det smart – det er også kun himlen, der sætter grænserne for, hvad du kan printe. Så hvis der er noget, som du ønsker dig, så er det bare at komme i gang med at printe det.

En 3D-printer kan printe alt fra køkkenudstyr og vaser til flyreservedele og menneskeproteser. Virksomheder har altså i høj grad glæde af dem, men de kan også være brugbare for privatpersoner.

I løbet af de seneste år er det via en ny teknologi kaldet FDM lykkedes at udvikle langt billigere printere og derved give almindelige mennesker mulighed for at købe en. Er du som privatperson på udkig efter en 3D-printer, bør du altså være opmærksom på, om den benytter FDM-teknologien.

En 3D-printer kan printe i forskellige materialer såsom plastik, gummi, gips, cement samt metal. Det giver dig endnu bedre mulighed for at skabe netop det produkt, dine digitale skitser illustrerer.

Når din printer er forbundet med den enhed, hvorpå du har skitsen, tilføjer den lag for lag materialet. Med en 3D-printer kan du altså hurtigt og nemt gøre dine ideer til virkelighed.

Hvilken printer skal jeg købe?

Du skal købe den printer, der passer til dine behov og samtidig også til din økonomi.

Er det små ting, eller de lidt større genstande? Hvis du er ude efter at printe store ting, så bliver du nødt til at ofre lidt mere på sagen – konkret: over 3000 kroner i hvert fald, hvis du spørger os.

3d printer

Hvis dit behov er små ting (og sjældent). Så er det helt sikkert bare lidt for sjov, at du er i markedet efter en 3D printer – og dermed behøver du ikke købe dig fattig. Du kan sagtens få en rigtig fin printer mellem 2000-3000 kroner.

Dette skal du købe udover selve printeren

Din 3D printer skal ligesom en almindelig printer selvfølgelig bruge “blæk”, så den kan printe det, som du ønsker. Det materiale, der anvendes i en 3D-printer hedder filament.

Det er ikke bare universelt for alle printere, hvilken filament der skal anvendes, da nogle anvender kassetter med filament i. Andre 3D-printere skal have filament på ruller. Det er altså vigtigt at være obs på, inden du køber.

Hvad kræver det ellers at printe?

For at kunne printe ting, så skal din printer have info på, hvordan den skal fuldføre en opgave. Disse info er meget specifikke, men heldigvis lever vi i en verden, hvor du kan finde alt på nettet – det kunne fx. være på thingiverse.com.

Det gælder altså også alle de ting, som du kunne tænke dig at printe – så er der næsten altid en eller anden, som har designet det og lagt online. Så kan du benytte dette!

Du skal altså finde designs på de ting, som du gerne vil printe – medmindre du selvfølgelig selv vil stå for designet – men dette kan være meget svært og spildfuldt, hvis du ikke er 100% sikker på, hvad du foretager dig.

3D PRINTER PRIS

Nu tænker du nok: Hvad koster en 3d printer, hvis jeg bare vil have en billig? For det er nemlig også muligt at få en printer, der ikke koster en bondegård – selv om pris og kvalitet ofte går hånd i hånd.

Men hvis du bare gerne vil anskaffe dig en 3D printer, så kan du faktisk få en til bare et par hundrede. Se selv herunder:

ER DET MULIGT AT FÅ EN BILLIG 3D PRINTER?

Som nævnt herover ER det muligt. Men du skal gøre op med dig selv, HVAD du vil printe. For de helt billige kan altså ikke det samme, som dem der koster lidt mere – det siger sig selv.

Så undgå at købe en for billig 3D printer, hvis du bare ender med at blive skuffet. En god idé er altså at sætte dine forventninger på forhånd, så du ikke skuffer dig selv.

Nogle gange er det bare en god idé at investere lidt mere og få et produkt, som man i sandhed bliver glad for – i stedet for at spare lidt og ende med at smide produktet ud, fordi det ikke lever op til ens forventninger.

 

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,