Vi har fundet de mest solgte solbriller og samlet dem på denne oversigt, så du nemt kan finde populære og sikre valg af solbriller.

Du kan samtidig nemt finde de billigste priser, da vi har tilføjet Pricerunner prissammenligning, så du med det samme kan finde den billigste pris.

1. Ray-Ban Original Wayfarer Classic


2. Ray-Ban Aviator


3. Ray-Ban Clubmaster


Solbriller Til Mænd

Når det drejer sig om solbriller er mænds og kvinders stil er helt forskellige. Uanset om du køber til din mand, bror, far, fætter eller ven, skal du vælge et par solbriller, der er passende for mænd. Mens kvinders solbriller typisk er mere opsigtsvækkende og lyse er tendensen for mænds solbriller langt mere konservativ. Mænd fokuserer mere på funktion end stil, når vi taler om solbriller. Mens der er masser af forskellige stilarter at vælge imellem er nogle designs mere populære end andre. Hvis du er på udkig efter en gave står du bedst ved at holder dig til de følgende designs:

Wrap Around: Dette er sandsynligvis den mest populære stil blandt mænd. Selv om de er gode all round briller, er de mest anvendelige til udendørsaktiviteter som vandreture, fiskeri og vandsport. Selv hvis den person du køber til ikke er friluftsmenneske foretrækker mange mænd Wrap Around fordi de holder sig på plads bedre end andre stilarter. Mange producenter laver Wrap Around solbriller, og du kan finde dem til en god pris. Hvis du går efter mærkevarer har Ray Ban et fantastisk udvalg.

Aviators: Disse briller er til manden, der ikke er bange for at være med på moden. Tom Cruise gjorde disse briller populære i Top Gun filmen fra 1980’erne. De er fremstillet med en tynd ramme, som typisk er af sort metal, men kan også findes i andre farver såsom grå, sølv og hvid. Aviators er et par gode briller til en dag på stranden eller frokost med kammeraterne. Selvom de til at begynde med var solbriller til mænd, er de nu også meget populære blandt kvinder. Ray Ban laver også Aviator solbriller i en fortræffelig kvalitet. Du kan også finde mere high-end mærker som Armani og Chanel i denne kategori.

Uindfattede: Uindfattede solbriller er en klassisk stil, der ser godt ud på stort set alle. De er simple og stillige og kan også hjælpe med til at pynte på dit look. Ligesom aviators er de mere sarte end Wrap Around og er bedst til roligere aktiviter. De er de perfekte solbriller til stranden eller en udflugt på en solrig dag. Uindfattede solbriller til mænd er ofte sorte eller brune med en let kant. Uindfattede solbriller til kvinder er ofte mere detaljerede typisk med design i rhinestones på glassene. Du vil kunne finde uindfattede solbriller til priser fra nogle få hundrede til flere tusinde kroner med mærker som Balenciaga og Burberry.

Uanset hvilken stil solbriller du vælger betaler det sig at købe top kvalitet. De holder meget længere. Billigere mærker er typiske meget dårligere kvalitet og ridses nemt.

Solbrillernes historie

Det står ikke klart, hvornår solbriller først dukkede op. Arkæologer har hævdet, at stødtænderne fra hvalrosser med smalle spalter blev brugt af inuitterne. De kunne se igennem spalterne, mens de skadelige stråler fra solen blev blokeret.

Tidlige solbriller blev båret i det 12. århundrede. For at reducere blænding fra solen polerede den romerske kejser Nero smaragd-sten og holdt dem for øjnene. Viola! Han var i stand til at se gladiatorerne kæmper i sin arena.

Omkring 1352 blev flade kvartskrystaller brugt af dommere i Kina. De gjorde dette for at forhindre vidnerne fra at se dommernes øjne. Man kan vist godt sige dette er det første kendte forsøg på at holde et pokeransigt. Man kan på en måde sige at dette var første udgave af solbriller til mænd.

Billedet af Audrey Hepburn foran Tiffanys er ikke det første klassiske portræt af en person i solbriller. Der er et kalkmaleri i en lille kirke i Treviso Italien lavet af kunstneren Tommaso da Modena. Da det er malet i 1352 er det den ældste kendte illustration af briller. Ligesom Neros briller var disse lavet af perler til forhindre blænding af solen.

Omkring 1852 begyndte James Ayscough at rode med korrigerende linser i blå og grønne farver. Målet med hans arbejde var ikke at stoppe solens stråler, men at korrigere synet. Og faktisk bragte hans arbejde med forskellige farvede linser store fremskridt til udviklingen af solbriller.

Følsomhed over for lys er et af de karakteristiske symptomer når en person har syfilis. Briller med gule, orange eller brune glas blev typisk ordineret til disse patienter i det 19. århundrede. På den tid kunne man ikke gøre meget andet for at lindre sygdommen.

I begyndelsen af 1900-tallet begyndte stumfilmens stjerne i stor stil at bruge solbriller. De stærke lamper, der anvendtes til filmoptagelserne, gav skuespillerne konstant røde øjne. Størstedelen af befolkningen troede dog at skuespillerne var iført solbriller for at undgå at blive genkendt.

Sam Foster var den første masse-producent af solbriller. Woolworths købte hans solbriller i store mængder og solgte dem i New Jersey. Omkring 1929 var de særdeles populære på strandpromenaden i Atlantic City.

I 1930 blev solens skær i store højder en alvorlig udfordring for piloter i USA’s luftvåben. Bausch og Lomb blev givet opgaven med at udvikle solbriller til at afhjælpe dette problem. Briller med en mørk grøn farve var mest effektive til at blokere de lyse gule solståler. Resten er historie. Aviator sobriller er stadig blandt de hotteste designs.

Senere opfandt Edward H. Land Polaroid filtret. Allerede i 1936 brugte han filteret til fremstilling af polariserede solbriller.

Hollywood berømtheder og modedesignere har haft stor indflydelse på markedet for solbriller siden midten af århundredet. Tøj-designere og filmstjerner sætter deres navne på briller og solbriller. Og alle vil have dem.

I dag er solbriller langt mere end bare et fashion statement. Efter at have modtaget øjendråber i forbindelse med en undersøgelse giver læger ofte deres patienter solbriller. De lindrer øjnene og øger visuel perception.

Hvad bliver det næste?

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,