Brødristeren er fast inventar i mange danske køkkener. Med en brødrister kan du vække daggamle skiver brød til live. En hurtig tur i maskinen og brødet vender tilbage med skøn duft og en sprød skorpe – lige til at spise.

Vil du have en både flot og funktionel brødrister, er der mange muligheder. Derfor har vi gjort det enkelt for dig at finde den bedste brødrister ved at samle vores favoritter i denne oversigt.

Få et overblik over de bedste brødristere, så du kan vælge den rette til din hverdag.

1. pladsen: Brødrister bedst i test – Graef TO62

Graef TO62 er ikke kun vores favorit, for den blev også kåret som ”Bedst i test” i 2022 hos Forbrugerrådet Tænk. Det er derfor en effektiv og funktionel brødrister, der gør det let og enkelt at riste perfekte skiver brød til morgenmaden.

GÅ TIL BUTIK

Til forskel fra de andre brødristere kan Graef TO62 riste 2 skiver brød, men er også udstyret med en ekstra rist ovenpå. Her kan du eksempelvis riste boller, der ikke kan gå i maskinen. Du er derfor ikke begrænset af formen på brødet, for du har flere muligheder for at riste dit brød.

Du indstiller selv tidsintervallet for brødet, og med en stopknap kan du stoppe brødristeren, hvis det er nødvendigt. Under maskinen kan du fjerne krummebakken, der opsamler alle krummer og gør det nemt at rengøre brødristeren.

Kabinettet er isoleret mod varmen, så brødristeren ikke bliver varm udvendigt, når den er i brug.

Som en ekstra detalje kan Graef TO62 også tø dit brød op med en særlig optønings-funktion; du kan derfor tage dit brød direkte ud af fryseren og riste det.

GÅ TIL BUTIK

Derfor skal du vælge Graef TO62 brødristeren

Hvis du ønsker en flot og velfungerende brødrister med mange indstillinger, skal du gå med Graef TO62. Den klarer både skiver brød, men du kan også tø brød op og riste boller og bagels på den integrerede rist.

Specifikationer

 • Antal skiver brød: 2 stk.
 • Indstillinger: 3 stk.
 • Effekt: 1000 watt
 • Mål: B18 x L27 x H19,3 cm
 • Vægt: 1,5 kg

GÅ TIL BUTIK


2. pladsen – KitchenAid Artisan toaster

Med KitchenAid Artisan toaster er du sikker på, at brødet er lækkert varmt, når du tager det ud af maskinen. Den har en særlig autosensor, der holder brødet varmt, og der er plads til 2 skiver i brødristeren.

GÅ TIL BUTIK

Du kan selv vælge, hvor sprødt dit brød skal være med i alt 7 forskellige indstillinger, der også inkluderer en optønings-, bagel- og sandwichfunktion. Du kan derfor både bruge brød direkte fra fryseren, riste boller og bagels og lave sandwich, der står sikkert i en medfølgende sandwichholder. Med en integreret timer med LED kan du holde styr på, hvornår brødet er klar.

Det er en relativt tung brødrister i forhold til andre modeller, men det betyder også, den står stabilt på bordet med en solid, formstøbt konstruktion i metal.

GÅ TIL BUTIK

Derfor skal du vælge KitchenAid Artisan toaster

Har du brug for en smart brødrister, der holder brødet varmt, indtil du skal spise det, er KitchenAid Artisan toaster et godt valg. Du kan også nemt lave sprøde sandwiches med den medfølgende holder til brødristeren.

Specifikationer

 • Antal skiver brød: 2 stk.
 • Indstillinger: 7 stk.
 • Effekt: 1250 watt
 • Mål: B18 x L33 x H22,5 cm
 • Vægt: 5 kg

GÅ TIL BUTIK


3. pladsen – Smeg TSF02SSEU Brødrister

Har du en større familie, eller vil du have mulighed for at riste mange skiver brød på én gang, er Smeg’s brødrister oplagt. Modellen har plads til i alt 4 skiver brød, hvilket er dobbelt så meget som henholdsvis første- og andenpladsen i vores oversigt.

GÅ TIL BUTIK

Står Smeg TSF02SSEU på køkkenbordet, vil den lyse op med sit elegante kromdesign med ”Smeg” præget på forsiden. Sammenlignet med de andre brødristere er Smeg-modellen stor, hvor den optager mere plads på køkkenbordet. Det betyder dog også, at der foruden plads til 4 skiver brød i maskinen også er mulighed for at riste tykke skiver brød, boller eller bagels.

Med denne brødrister får du 6 forskellige indstillinger, hvor du kan vælge mellem forskellig sprødhed, men også genopvarmning og optøning.

Hvis du kun vil riste dit brød på den ene side, har du også mulighed for at vælge det med brødristeren fra Smeg. Det er en særlig bagel-funktion, men du kan både bruge den til dine boller og skiver franskbrød.

GÅ TIL BUTIK

Derfor skal du vælge Smeg TSF02SSEU

Selvom Smeg TSF02SSEU fylder en del mere på bordet, så kommer størrelsen dig til gode, når du vil kunne riste 4 skiver brød ad gangen.

Specifikationer:

 • Antal skiver brød: 4 stk.
 • Indstillinger: 6 stk.
 • Effekt: 1500 watt
 • Mål: B20,8 x L39,4 x H21,5 cm
 • Vægt: 3,3 kg

GÅ TIL BUTIK


Derfor skal du købe én af de bedste brødristere i vores test

En god brødrister er en vigtig investering for enhver, der ønsker at nyde en lækker, sprød og jævnt ristet skive brød til morgenmaden. Selvom det kan være fristende at købe en billig brødrister fra supermarkedet, kan det faktisk betale sig at investere i en kvalitetsbrødrister, der vil give dig en mere tilfredsstillende oplevelse og vare i årevis.

En af de primære fordele ved at købe en god brødrister er, at den vil riste dit brød mere jævnt. En billig brødrister kan have varmeelementer, der ikke er jævnt fordelt, hvilket kan føre til ujævn ristning og endda brændte områder på dit brød. En kvalitetsbrødrister vil have varmeelementer, der er jævnt fordelt og justerbare, hvilket giver dig mulighed for at opnå den perfekte ristning hver gang.

En anden fordel ved at investere i en god brødrister er, at den vil have flere funktioner og indstillinger, der kan gøre din morgenmad mere bekvem og lækker. En billig brødrister kan have en enkelt indstillingsknap, der kun giver dig mulighed for at vælge mellem at riste dit brød let eller mørkt. En kvalitetsbrødrister vil have flere indstillinger, der kan tilpasses efter dine præferencer.