Hvert år vælger et hav af unge mennesker at tage på efterskole, inden de er parat til at tage videre på gymnasiet for eksempel. Men hvad er nogle af grundene til, at så mange vælger at gøre dette.

1. Venner for livet 

Noget af det bedste ved at gå på efterskole er, at man har muligheden for at bygge livslange relationer som holder ved resten af livet. Du vil tilbringe meget tid med en lang række personer, som giver jer en unik mulighed for at lære hinanden at kende.  

 

2. Personlig udvikling 

Efter efterskole vil mange opleve, at deres disciplin og ansvarlighed er blevet langt mere moden. På efterskolen vil du nemlig få en række pligter, som skal overholdes som fx oprydning, madlavning og andre praktiske opgaver. I din underbevidsthed vil disse pligter være med til at gøre dig stærkere som person og mere moden. 

 

3. Mange oplevelser 

Efterskolen vil tit byde på en lang række oplevelser, som både er lærerige, interessante og sjove. Det er alt fra mindre ture, rejser til udlandet og generelle sjove oplevelser i efterskolens nærområde.  

 

4. Bliv bedre til din sport 

Efterskolen tilbyder ikke bare dygtige trænere og rådgivning til din sportsgren, men også en unik mulighed for at være i et fællesskab hvor folk har samme passion som dig. 

 

5. Bedre kulturel og social forståelse 

Du vil møde en masse forskellige mennesker med helt forskellige baggrunde fra din egen. Det vil være med til at skabe en større forståelse for din omverden, som giver dig stærke kompetencer i fremtiden.

 

6. Sjov faglighed 

Når du går på en efterskole med dine interesser, vil hverdagen blive langt sjovere end den typiske skolegang. Dine klassekammerater vil have samme interesser, som dig og du vil til tider kunne forbinde undervisningen med dine fritidsinteresser. 

Leder du efter en sportsefterskole? 

Hvis du er på udkig efter en fodbold efterskole kan vi anbefale Lægården, som ligger i Vestjylland.  

På denne efterskole tilbydes følgende linjer: 

  • Fodboldlinjen 

Til dig som er engageret og interesseret i kompetent træning, et fagligt og stærkt fællesskab, udannede fodboldtrænere og efterskoleturneringer.  

  • Håndboldlinjen 

Passer til dig som søger ambitiøs håndboldtræning, et engageret trænerteam, udvikling som håndboldspiller og ugentlig træning 

  • Fitness linjen 

Her bliver du undervist i kroppens fysik, ernæring og sundhed. Du vil opleve et stærkt fællesskab og mange forskellige variationer af træning med gode faciliteter. 

  • RO-linjen 

På linjen får du personlig vejledning og undervisning i alt fra roning. Vi tilretter et skema specielt til dig og styrker dine kompetencer, samt har et stærkt fællesskab. 

  • Talentlinjen 

Denne linje passer til personen, som gerne vil yde noget ekstra indenfor sporten. Du vil få et skræddersyet og individuelt program. Derudover er linjen ikke begrænset vores linje. Du kan fx være en karateudøver, svømmer eller noget helt tredje. 

 

Hvad er ulemperne ved en efterskole? 

  • Økonomi

Den største ulempe ved et efterskoleophold vil ofte være prisen. Det er ingen hemmelighed, at efterskoler er dyre, men man kan ofte glemme at pengene bliver investeret direkte tilbage i eleven. Pengene vil blive brugte på bl.a. kompetente og dygtige trænere, sund og god mad, træningsfaciliteter og opholdsstedet 

  • Langt fra hjemmet  

Under efterskoleopholdet vil nogle føle hjemvé, mens andre slet ikke vil blive påvirket. Hvis du ofte har hjemvé, kan distancen være lidt af et problem. Hvis du på forhånd ved, at du ofte vil besøge din familie og venner kan det være en god idé, at finde en efterskole tættere på din hjemby.

Dog kan distancen også være en fordel for dig, som gerne vil langt væk fra hjembyen og opleve noget nyt. Du vil få muligheden for, at starte forfra og få en masse nye venner. 

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,