Hverdagen er tit fyldt med overraskende situationer, såvel gode som dårlige. For at sikre sig selv og din familie mod dårlige overraskelser, skal man som udgangspunkt altid overveje at investere i en forsikring.

Hvadenten der er tale om forsikringer, der er lovpligtige eller om dette ikke er tilfældet. Det er bestemt ikke alle slags dækninger, der er lovpligtige, til trods for at det er indlysende at en forsikring er god at have, i tilfælde af at der sker noget alvorligt.


FÅ 3 TILBUD PÅ DEN BILLIGSTE REJSEFORSIKRING TIL STUDIEREJSEN


Førend man bevæger sig ud i den endeløse forsikringsjungle, bør man som det mindste gøre sig klart, hvad ens forsikringsbehov er, og hvor meget man kan ofre for at nå dækning for det pågældende område. Herudover bør man grundigt læse de specielle betingelser, der gælder for det, man ønsker at anskaffe en forsikring på.

Det skyldes, at forsikringsudbyderne som oftest har forskellige forsikringsvilkår, samt at det udelukkende er en selv, der kan sikre sig, at man modtager præcis den studieforsikring, som man ønsker sig.

Det skal understreges, at en vurdering af de enkelte selskabers vilkår bør finde sted, således at man nemmere kan gennemskue, om den unikke forsikring er attraktiv for en.

 

Rejseforsikring til USA

I Europa er du som dansker beskyttet på din ferie i tilfælde af sygdom eller anden skade ved hjælp af det gule sygesikringsbevis. Men hverken med det gule sygesikringsbevis, eller det nye og blå EU-sygesikringsbevis, er du sikret, hvis du kommer til skade eller bliver syg i USA, da dette er udenfor Europas grænser.

Derfor bør du investere i en rejseforsikring til USA. Uden en rejseforsikring til at betale en eventuel skade eller sygdom, der kræver hospitalsindlæggelse eller anden professionel behandling, vil du selv komme til at hæfte for opholdet på hospitalet, hvilket er mærkbart dyrere end i Danmark.

Politiken skrev i 2012, at en blindtarmsoperation i USA hurtigt kommer til at koste op mod 90.000kr, hvor den samme operation i Danmark koster knap 22.000kr. Uden en rejseforsikring i USA, vil man selv komme til at hæfte for beløbet på 90.000kr – og kan man ikke betale, vil man simpelthen ikke komme på hospitalet.

Derfor er en rejseforsikring til USA en nødvendighed nærmere end en eventuel mulighed. At spare rejseforsikringen væk kan blive utrolig dyrt i sidste ende.

 

En rejseforsikring bør ikke spares væk

Det kan være fristende at spare de par hundrede eller par tusinde kroner, en rejseforsikring til USA koster. Men det kan være meget dyre lærepenge, da sundhedssystemet i USA (herunder ansvarssystemet) er bygget væsentligt anderledes op, end hvad vi er vant til i Danmark og Europa.

Selv hvis du er ved godt helbred kan du blive kørt ned, og her vil du have svært ved (det vil være tæt på umuligt) at få behandling, hvis hverken du eller en rejseforsikring kan betale regningen – man skal underskrive papirer og stille sikkerhed før behandlingen begyndes. Det indledende papirarbejde er også muligt at spare væk ved blot at henvise til ens forsikringsudbyder, og det kan betyde forskellen mellem en hurtig behandling og en langsom en af slagsen – og alt, hvad en sådan langsom behandling fører med sig af dårligdomme.

Efter Obamas reform af hospitalssystemet i USA (kendt som Obama-care), hvor hospitalerne pludseligt skal dække 32 millioner ekstra amerikanere, er priserne på USA-rejseforsikringerne steget med mellem 20 og 40 % i 2012. Det betyder, at der er endnu mere grund end nogensinde før til at spørge forskellige forsikringsudbydere om en forsikring, da det her vil være muligt at få en billigere pris.
Får du ét tilbud fra udbyder A, kan du sandsynligvis få et bedre tilbud af B.
Flere online-tjenester har ydermere systematiseret denne ydelse, hvor du ved at indtaste et enkelt spørgeskema har mulighed for at få tilbud fra en lang række forskellige forsikringsudbydere – alt sammen hvilket skulle være med til at give dig den billigste rejseforsikring i USA. Forskellen kan, især for en rejse på et par uger for mere end én person, sagtens være på flere tusinde kroner de forskellige rejseselskaber og forsikringsudbydere imellem for den ellers samme forsikringssum.

 

Sørg for at alt andet også er i orden

Når du rejser til USA kræver det et maskinlæsbart pas. Det betyder, at datasiden er lamineret med en stregkode nederst på siden. Alle danske pas udstedt efter den 1. marts 1997 er maskinlæsbare, så i praksis er dette ikke noget problem.

Den amerikanske regering har yderligere indført krav om alle pas udstedt efter den 26. oktober 2006 skal være biometriske. Det betyder, at der findes en chip i passet med dine fingeraftryk, øjet iris samt et digitalt foto. Alle danske pas udstedt efter den 1. august 2006 er biometriske.
Husk at børn, uanset alder, skal have deres eget pas.

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,