Vi har taget et kig på nogle populære solbriller og her er vores anmeldelser samt anbefalinger til, hvad du bør investere i.

Ray Ban Wayfarer

Du har garanteret set hvor mange stativer der står med Wayfarer lignende solbriller, når du går på strøget eller gennem gågade i din by. Det er langt fra alle som er ægte Ray Ban Wayfarer  – men de ligner ret godt. Jeg tror dette vil være med til at sætte salget.

Og lad dig ikke nare af de spøjse kopinavne. Der er ikke noget som hedder Ray Ban Mayfair, Ray Ban Mayfar, Ray Ban Wayfair. Det korrekte navn er Ray Ban Wayfarer.

Se andre tests her

De sidste mange år har det været Ray Ban Wayfarer modellen der har været det foretrukne solbrille mærke på de danske festivaller, og det vil de garanteret også blive igen i år. Det skyldes bl.a. at de er rigtig gode at skjule sine tømmermænd bag, og så gør det masive plastik stel dem  relativ holdbare til at klare de strabadser de udsættes for til en festival. Men pas godt på dem alligevel.

Wayfarer har ligesom mange af andre Ray Ban solbriller en lang historie. De blev første gang produceret i 1952. I 1980′erne fik de et stort gennembrud blandt popstjerner og filmstjerner. I følge Wikipedia blev der solgt 18.000 Wayfarer modeller i 1981 efter hovedpersonerne i filmen Blues Brothers havde dem på.

Udover de helt klassiske sorte Wayfarer er der også ret mange modeller med mere spræl i.

 

Dolce Gabbana – DG2076

Italienske designer solbriller i rigtig høj klasse.

Denne model DG2076 er en gennemført designer solbrille fra D&G. Viva Italia! – får man lyst til at råbe når man har dem på. Jeg synes det er en af sommerens mest hotte solbriller, og skal man syd på og flexe på stranden er disse solbriller fra Dolce & Gabbana netop dem man skal have på.

Der er virkeligt kælet for detaljerne, med små italienske flag på siden af solbrille stangen, på tværsstangen hen over næsen samt på bagsiden af stængerne. Uanset om disse solbriller sidder på næsen, i håret eller ligger på bordet er der ingen som helst tvivl om at det er italiensk design.

 

Ray-Ban Aviator

Den klassiske Ray-Ban Aviator solbrille har været en af de mest populære solbriller gennem tiden. Nu er Ray-Ban kommet med en ægte fusions solbrille hvor det gamle  klassiske pilot design fra ’37 møder nutidens materialer.  Den nye solbrille hedder Ray-Ban Aviator Tech.

Stellet på denne Aviator Tech er lavet af fleksibel kulfiber der gør det både bøjeligt, ultra holdbart og meget meget let. De Aviator Tech solbriller jeg har prøvet,  var med brune polaroid glas, som giver et meget ægte, roligt og lyst  farvebillede.

Da jeg prøvede solbrillerne stod solen lavt på himlen, så jeg havde mulighed for at udsætte dem for de ultimative solskins tests. Disse Ray-Bans er simpelthen fantastiske kørebriller. I direkte sol havde jeg et optimalt syn og behøvede ikke at knibe øjnene sammen for at se vejen. Og de store glas gør, at selvom solen kommer fra siden og træerene får solen til at blinke, har man et roligt syn. Har du mange køretimer i løbet af året er kan jeg varmt anbefale disse solbriller og de ligger også i et rimeligt prisleje. Vejledende salgspris ligger omkring de 1.700,-.

Og så gør det heller ikke noget at det klassiske pilotbrille design bare er super stjerne fedt.

Disse solbriller er nok nogle af de bedste jeg har nogen sinde har prøvet. Skal jeg komme med et enkelt kritikpunkt, så gør de bøjelige stænger denne model svære at justere selv. Men de kan dog sagtens justeres af en professionel optiker.

Cateyes solbriller

Er du kvinde og skal du med på solbrillemoden i år så kan du ikke komme uden om cat eyes modellerne – eller oversat til dansk: katte øjne. Disse solbriller har en meget karakteristisk form som ligner katteøjne.

De var oprindeligt meget populære i 50’erne og 60’erne, og som så meget andet mode den gang, var Marilyn Monroe forgangskvinde for denne type solbriller.

De sidste par år  har cat eyes fået en renæssance, først i klassiske farver som brune, sorte og tortoise – men i 2012 er trenden farver og kontraster, og derfor kan du finde masser af cat eye solbriller som  selvfølgelig følger denne trend.

Cat eye modellen fremhæver det feminine i en hver kvindens ansigt. Det runde bløde buer er perfekte til kvinder med firkantet ansigter, ligesom de skarpe afslutninger i yderste hjørne passer perfekt til runde ansigter. Så skal du på samme tid være feminin og sexet må du ikke gå uden om cat eyes.

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,