Engangsservice er et praktisk og økonomisk alternativ til købe en masse nye tallerkner, hvis du skal holde et større arrangement. Plastik tallerkner kan være en god løsning, hvis du skal holde fester eller andre events, hvor der skal serveres mad og drikke. Når du vælger engangsservice, er det vigtigt at finde den rette type af service – både i forhold til stil og materiale.

Få et overblik: hvornår bør du købe?

1) Overvej dit behov: Først og fremmest bør du tage stilling til dine behov for antal personer, som skal benytte servicen. Derudover bør du overveje formålet med din fest eller begivenhed – såsom om det er et barnedåb eller en julefrokost – da det vil påvirke valget af servicedesign.
2) Vælg materialetype: Der findes flere forskellige typer af engangsservice – herunder plastik-, papir- og træservice – alle med deres egne fordele.
3) Find designet: Servicens farve og design vil ofte påvirke gæsternes indtryk af rummet, de træder ind i. Vælg derfor en farvepalette, der passer til dit event.

Find den bedste pris

Det kan være en god idé at sammenligne priser, før du køber stort ind. Der er mange forskellige steder, hvor du kan finde engangsservice til en god pris. Du kan starte med at tjekke online butikker som grafical.dk eller større keder, hvor der ofte er gode tilbud og rabatter. Du kan også tjekke lokale supermarkeder eller discountbutikker, selvom de sjældent har plastik tallerkener, gafler og knive. Dog skal du huske, at prisen ikke altid er det vigtigste. Kvaliteten af produktet skal også være i orden. Sørg derfor for at undersøge produkterne grundigt, inden du foretager dit køb.

Genanvendelig service eller engangs?

Det er et godt spørgsmål, og det kommer helt an på situationen. Genanvendeligt service er kun det bedste valg, hvis du skal bruge det igen og igen. I det tilfælde vil det ikke skabe en unødvendig mængde affald.

Genanvendeligt service kan også være godt for miljøet, da det reducerer mængden af plastikaffald – men selvfølgelig kun, hvis du netop bruger det igen. Engangsservice er derimod ofte billigere end genanvendeligt service, men det skaber meget mere affald. Det er derfor bedst at bruge engangsservice, hvis det ikke er muligt at skaffe nok tallerkener, knive, gafler, skeer, kopper, glas mv. til dit arrangement.

Arrangerer du sjældent store komsammener og fester, kan det være nødvendigt at ty til plastiktallerkener, så du kan spare opvasken og ikke skal ud og låne tallerkener af Gud og hver mand.