Når i skal have eleverne med på studietur, er der mange gode muligheder for destinationer. Det er vigtigt at overveje destinationen nøje, og valg af destination afhænger af flere forskellige aspekter, herunder elevernes gennemsnitsalder og eventuelt formål med turen. Her kommer nogle idéer til mulige destinationer til studieturen.

Bornholm

På Bornholm er der både mulighed for sjov og læring på en og samme tid. Bornholm har en spændende historie, som vil være lærerig for eleverne, og samtidig kan bruges i undervisningen. Øens historie er forskelig fra resten af danmarkshistorien, eftersom beliggenheden af øen har haft andre fjender igennem krigstid, samt andre handelskontakter. Her kan eleverne tages med på Bornholms museum, hvor de får et unikt indblik i historien.

studietur ideer

Bornholm er kendt for dens kirker, som også er et besøg værd. Her kan i tage eleverne med på en tur rundt og se de fire rundkirker. Disse kirker har deres eget særpræg, og er værd at se for eleverne, som både læring og en oplevelse, med afstamning tilbage fra middelalderen.

For at give eleverne en helt særlig historisk oplevelse kan i tage dem med til Bornholms middelaldercenter, hvor eleverne kan røre og smage på middelalderen, og prøve forskellige aktiviteter.

I kan også tage eleverne med på en kajak-rute, hvor eleverne kan se den smukke natur fra vandet. Dette kan primært være attraktivt for de ældre elever.

studietur ideer

Generelt byder Bornholm på en masse læring, samt fede oplevelser. Destinationen kan anbefales til elever i mange aldre, da der er mange forskellige slags attraktioner mv., som man kan besøge, hvor ovennævnte destinationer er en lille del af de mange muligheder.


Barcelona

Hvis i gerne vil udenlands, er Barcelona en god destination for studieturen. Her kan i bl.a. tage eleverne med på kunstmuseum eller på det Naturvidenskabelige Museum. Eleverne kan også opleve Park Güell, som er den mest besøgte seværdighed i Barcelona, og som i dag er på UNESSCO verdensarvs listen, som en del af Antoni Gaudís værker.

Studieturen kan også kombineres med faget Spansk, hvor i kan besøge en spansk sprogskole. Findes der et bedre sted at lære spansk end i selve Spanien?

studietur ideer

Der er også god mulighed for socialt samvær i Barcelona, hvor eleverne sammen kan opleve middelalderbydelen ”Barry Gótic”, hvor man finder butikker, pladser og små hyggelige gader. Denne bydel er en oplevelse i sig selv, og et must at opleve på studieturen.

I kan også tage ind og se det verdensberømte fodboldstadion, Camp Nou. Her får eleverne en oplevelse af den ubeskrivelige passion, der er forbundet med det store fodboldstadion. I kan også tage eleverne med ind og besøge FC Barcelona Museet.

studietur ideer

Barcelona er en fantastisk destination til studieturen for de lidt ældre elever. Her kan være tale om elever i de store klasser i folkeskolen, eller gymnasieelever. Her kan eleverne opleve historie, kultur og arkitektur, og samtidig nyde en smuk by bestående af store pladser, og hyggelige gader med mulighed for god mad og shopping.


Paris

Paris er med sine verdenskendte seværdigheder og museer en god destination for studieturen. Her kan i besøge Eiffeltårnet, som er et must at se, når man er i Paris. En unik mulighed for at give eleverne en oplevelse af Paris er et besøg på kloakmuseum, der fortæller Paris’ undergrundshistorie. Her kan i gå gennem kloaksystemerne, og få en oplevelse ud over det sædvanlige med samtidig læring om Paris’ historie.

studietur ideer

Hvis i tager til Paris bør i også besøge Versailles-slottet, beliggende sydvest fra Paris, som sikkert har været centrum for nogle af historietimerne, såfremt historie er på skemaet. Her kan eleverne se slottet med egne øjne, hvilket hjælper på forståelsen af historien.

Paris kan også nydes socialt, hvor eleverne kan nyde de mange caféer med den unikke gastronomi, eller de smukke gader, herunder Champs-Elysées, med mulighed for shopping. Paris byder på mange unikke og lærerige oplevelser, hvor kun et udvalg er nævnt her, og derfor er Paris en god destination for studieturen.

studietur ideer

Hvad enten studieturen er indenlands eller udenlands, er det vigtigste, at der er god mulighed for en kombination af læring og socialt samvær. Formålet med studieturen er ofte primært fagligt, men eleverne, såvel som lærere, skal også have mulighed for nogle unikke oplevelser, samt at kunne nyde hinandens selskab i smukke, uvante omgivelser.

LÆS OGSÅ: Idéer til skoleudflugter i København

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,