Der går nærmest ikke en dag, hvor der ikke er nyheder om enten Ethereum, Bitcoin, Dogecoin eller en anden kryptovaluta. Det har længe været det helt store taleemne, og det er direkte forbundet med den hastige vækst. Men hvorfor vokser kryptovaluta egentlig med raketfart? Det kigger vi på nedenfor.

De nye Bitcoin robotter

Først kom Bitcoin og så kom robotterne. Her tænker vi på Bitcoin og andre kryptorobotter, som er med til at holde øje med værdien på denne kryptovaluta. Kryptorobotter er en stor del af årsagen til at kryptovaluta har vokset betydeligt i løbet af de seneste år.

De gør det nemmere at investere i Bitcoin og andre valutaer, da de kan sende dig notifikationer om hvornår værdien falder eller stiger.

Handel med kryptovaluta

Det fører os videre til handel med kryptovaluta. Mange vælger at købe kryptovaluta som Ethereum, Litecoin, Dogecoin og naturligvis Bitcoin, som en slags investering.

Der bliver i høj grad spekuleret om hvorvidt den allerede høje værdi vil blive ved med at stige. JP Morgan går så langt som at sige at de forventer at Bitcoin vil nå op over en værdi på 100.000 dollars per styk i fremtiden.

Det er ikke til at sige, men netop dette aspekt har bidraget til at kryptovaluta er vokset betydeligt i løbet af de seneste år.

Flere foretrækker sikkerhed

Der har været meget tale om hvordan der begås svig med betalingskort både fysisk set og på nettet. Flere og flere svindlere er desværre for kreative med at komme op med metoder til at kopiere data fra betalingskort enten til at tømme konti eller til at shoppe løs.

Man kan sige at den negative omtale om betalingskort, fører til at mange foretrækker at gå væk fra den ellers traditionelle metode.

Sikkerhed er et ord, der bliver nævnt i flæng med kryptovaluta, og derfor er der mange, som ser det til et godt alternativ til det traditionelle Dankort.

Det anonyme aspekt

Vi er efterhånden blevet vant til at vores personlige data bliver solgt til tredjeparter på en eller anden måde. Alligevel er der naturligvis mange personer, som foretrækker at forblive anonyme på internettet.

Netop kryptovaluta kan bidrage til det aspekt. Når du gennemfører transaktioner med Bitcoins på nettet, foregår det blandt andet med en digital nøgle. Selve nøglen er offentlig, så der kan sendes Bitcoins til og fra den, men det figurerer ikke online at den tilhører dig.

Det vil sige at folk ikke kan se dit navn, din hjemadresse, dit CPR-nummer eller andet forbundet med den digitale nøgle.

Omtalen bidrager til væksten

Man kan sige at Bitcoin nærmest markedsfører sig selv, da folk konstant taler om den. Det gælder både på de sociale medier samt i nyhederne i ind- og udland.

Når det kommer til andre kryptovalutaer, er betydelige personer som Elon Musk med til at skubbe væksten i den rette retning for dem selv. Musk dukker fra tid til anden op i nyhederne efter at han typisk har gennemført en handling, der fører til overskrifter.

Tag blot da han spurgte sine følgere på Twitter om han skulle sælge en del af sine aktier i Tesla. Det er ikke direkte forbundet med kryptovaluta, men da Musk ejer tre forskellige af de digitale valutaer, hører folk ofte om dem, når de søger efter ham på nettet.

Både i forhold til sikkerhed, anonymitet, og omtale, kan det altså konkluderes at kryptovaluta vokser hurtigt fordi vi konstant hører om dem i nyhederne.

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,