Dette er listen over de bedste Bluetooth højtalere i test. Toplisten er opdelt i 2 prisklasser: over 2.000 kr. og under 2.000 kr.
Derved kan du nemmere finde den bedste Bluetooth højtaler, der matcher dit budget.
Bedste bluetooth højtaler under 2000,-
#1 Wavell Sound Master 2 | ★★★★★ | SE UNBOXING
Bedste bluetooth højtaler over 2000,-
#1 Soundboks Gen 3 | ★★★★★
Spotlight – Wavells Sound Master 2
Lad os se lidt nærmere på, hvorfor lige Wavell er den bedste bluetooth højtaler for dig, der leder efter et produkt under de 2000 kroner.
Video
Lyd: Sound Master 2 er Wavells bud på “den perfekte højtaler” – hvilket jeg synes, at de er lykkedes med. Du får en virkelig god lyd, fyldig bas og meget høj volumen, hvis du har brug for at skrue den heeelt i vejret!
Vi havde ingen problemer med at spille vores stue op til fest, og når vi testede den udenfor, så leverede den også varen. Den drukner ikke i lydmuren ude i “naturen”, så hvis du har planer om at have den med på ture, er Wavells Sound Master også et sikkert valg.
Multi-player: Med denne fede Bluetooth højtaler fra Wavell kan du have flere højtalere connected på samme tid, så du kan få endnu bedre lyd via auto-synkronisering. Din lydoplevelse eller fest bliver endnu vildere og det er ligeså nemt at styre, som hvis du blot har én.
Vandtæt: Højtaleren er IPX5 ratet, så den kan tåle regn eller at blive spildt på. Den er derfor perfekt til fester eller festival, hvor du aldrig ved, hvad der sker.
Limited edition: Sound Master 2 er Wavells første produkt, der er udviklet i genanvendt plast. Derfor er der kun skabt 578 enheder (hver højtaler er nummereret kronologisk), så du skal skynde dig, hvis du skal nå at have fingrene i din!
Specifikationer
Spilletid ved normal lydstyrke: 15 timer
Mål: 19,4 x 14,2 x 14,2 cm
Vægt: 2,2 kg
Brugerflade: Touch skærm
Vandtæthed: IPX5
Aktive højtalerenheder: 4 tweeters + 1 subwoofer
Lydvinkel: 360° lyd
Sådan finder du den bedste bluetooth højtaler for dig
Når du skal ud og investere i en eller flere højtalere, er det vigtigt at gøre op med dig selv hvad du har brug for til dit formål!
Priserne kan svinge rigtigt meget, selvom lydoplevelsen måske ikke er ret stor til dit behov. Så gør op med disse punkter herunder før du beslutter dig for hvilken højttaler der matcher dit behov.
Forbindelser
I dag handler højttalere mindst lige så meget om forbindelser, som lydoplevelse. Næsten alt lyd overføres i dag trådløst, digitalt og er applikationsstyret. Derfor er det relevant at en højttaler er trådløs dvs. udstyret med F.eks. Bluetooth til at overføre lydsignalet uden irriterende og begrænsende ledninger.
Den vigtigste forbindelse for en højttaler er uden tvivl Bluetooth. Stort set alle smartphones, tablets og computere er udstyret med Bluetooth, da det er den bedste standard til trådløs lydoverførsel.
Nyere biler benytter også Bluetooth som trådløs lydoverførsel og det samme gælder for hovedtelefoner og headsets mv. Gå derfor efter en højttaler med indbygget Bluetooth. Derudover anbefaler vi også at du går efter en højttaler der understøtter AirPlay og DLNA, hvilket også er 2 meget benyttet standarter af bla. Apple og Samsung.
Tilslutninger
Nyere højttalere benytter ofte trådløse forbindelser og derfor er der tendens til at fjerne flere og flere tilslutninger på højttalerenhederne. Dette er både godt og skidt. Godt fordi det er med til at holde højtalerenheds pris nede og skabe et pænere design.
Men desværre er det også skidt fordi mange stadig fortrækker kablet forbindelser da det stadig giver en smule bedre lydoplevelse. I nogle tilfælde er det heller ikke muligt at benytte sig af en trådløs enhed og så er tilslutningerne ret relevante.
De mest benyttet tilslutninger er Aux, Phono og USB. Aux er det velkendte 3.5 mm. jack stik (minijack) der også benyttes til headset, hovedtelefoner og smartphones, tablets m.m. Aux/jack stikket forsvinder også stille og roligt fra enheder som fx. hos Apple hvor de har fjernet stikket helt fra deres nyere Iphone’s (her benyttes i stedet for Bluetooth eller AirPlay).
Phono er det velkendte højttaler kabel med 2 stik i hver ende af kablet (ofte rød/hvid). Denne standard er også stille og roligt ved at udgå, til ære for de trådløse forbindelser. Phono forbindelsen er stadig ret relevant hvis du ejer en ældre spillekonsol, forstærker, cd-afspiller eller lignende.
USB forbindelsen har hidtil været meget benyttet til tilslutning af eksempelvis mp3-afspillere og usbsticks. Denne type USB tilslutning er i langt de fleste tilfælde udgået helt, eller erstattet med en USB-oplader port.
Det vil sige at på mange nye højttalerenheder, finder du stadig en USB port, dog kan denne ikke benyttes til afspilning, men derimod til opladning af smartphones, tablets, powerbanks m.m. Du kan faktisk betragte den nye USB-port som en slags powerbank.
Funktioner
En højttaler er ikke blot en højttaler længere. De fleste nye trådløse højttalere er blevet til en slags “smart højttaler” som kan byde på en lang række funktioner, herunder: indbygget mikrofon, konferencesamtale, applikationsstyring, usb-opladning og multiroom support mv.
Det er intet mindre end genialt at kunne foretage samtaler igennem højttaleren hvis en smartphone er tilsluttet, synge med via mikrofon, forbinde flere højttalere trådløst eller benytte højttaleren som powerbank hvis din enhed er ved at løbe tør for strøm.
Langt det meste styres via applikationer på den trådløst tilsluttede enhed. Dette er smart fordi du som regel sidder med din telefon ved hånden og ikke selve højttaleren, og for at holde højttaleren så enkel og neutral som overhovedet muligt.
På den måde kan mange af de nye højttalere også nemt indgå som en del af indretningen, da de er designet utroligt flot, enkelt og ikke elektronisk af udseende.
Lyd
Højttaleres mest væsentligste punkt er selvfølgeligt lyden. For at en højttaler kvalificeres til at producere en god lyd, skal kombinationen af lydens frekvensområde, renhed/kvalitet og volume, gå op i en højere enhed.
Frekvensområde
Frekvensområde beskriver de svingninger en højttaler i stand til at præstere. Menneskers øre kan høre lyde i frekvensområdet 20 Hz og helt op til 20.000 Hz. For at en højttaler kan spille lave/dybe toner som Bas, og lyse/skarpe toner som diskant skal frekvensområdet kunne spænde bredt.
Det vi kalder bas ligger i området 20-200 Hz og de lyse diskant toner ligger i frekvensområdet mellem 2.000-20.000 Hz. Så for ikke at gå glip af lyde i musik er det vigtigt at frekvensområdet går fra så får Hertz som muligt, til så mange Hertz som muligt. Eksempelvis 20-20.000 Hz.
Renhed af lyd
Når man snakker om renhed af lyden, menes der i bund og grund blot hvor “godt” en højttaler spiller. Hvor godt/rent en højttaler gengiver lyden afhænger i stor grad af hvor gode komponenter højttaleren er opbygget af.
Volume og Watt
Når man snakker højttaler volume er det bedre at kende dB end Watt! Watt definerer hvor meget elektrisk effekt en højttaler kan tåles at blive udsat for, men ikke hvor højt en højttaler kan spille.
Du kan nærmere bruge Watt effekten til at vide hvor meget der skal til, før højttaleren brænder af. For at vide hvor højt en højttaler kan spille, er det relevant at kende lydtrykket (dB). Gå derfor hellere efter dB end Watt, hvis du vil sammenligne hvor højt der kan spilles. Bemærk at højttalere oftere brændes af pga. forvrængninger, end pga. elektrisk effekt (Watt).
Højttaler pris vs lydkvalitet
Som grundregel er de dyre højttalere opbygget af bedre komponenter end de billige højttalere. Derfor afgiver dyrere højttalere også den mest optimale lydgengivelse. Højttalere der er opbygget af kvalitetskomponenter kan spille højere før lyden begynder at forvrænges, afgive bedre lydtryk, og ikke mindst give et større og mere fyldigt lydspektrum.
Højttalerens vægt vs lydkvalitet
En grundregel er at højttalere der ikke vejer ret meget heller ikke afgiver ret god lyd. Dette skyldes bla at, for at en højttaler kan skabe et godt lydtryk skal højttalerens kabinet være fremstillet solidt, kraftigt og lydisoleret, hvilket øger vægten.
For at der kan afgives en god dyb lyd kræves der også en stor magnet og stor membran, hvilket også er med til at øge vægten væsentligt. Forskellige lydkomponenter der er med til at optimerer gengivelse af lyden vejer også ekstra, hvis kondensator og spole mv. er af høj kvalitet.
Komfort
Vælger du en trådløs højttaler er du også sikret optimal komfort i langt de fleste tilfælde, da der netop er lagt stor vægt på dette! En trådløs højttaler skal nemlig kunne flyttes rundt uden besvær.
En ekstra fordel gemmer sig i de trådløse højttalere der har indbygget batteri, så højttaleren bliver 100% trådløs! Det vil sige at der kun skal sættes et lille opladerkabel i, i ny og næ når enheden er ved at være tør for strøm, ligesom med din smartphone eller tablet.
De helt trådløse højttalere fås også som vandafvisende så du kan tage dem med ud til poolen uden bekymringer og vandpjaskeri, ledninger og andet bøvl. Du kan sågar have din trådløse og vandafvisende højttaler stående udendørs på terrassen eller til havefesten i regnvejr uden at den tager skade.
2. Typer af højtalere
Typerne af højtalere er rigtigt mange! Vi prøver så vidt muligt at opsummere de forskellige højtalertyper i kategorier der giver mening at sammenligne. På den måde kan du nemt finde den bedste højtaler.
For blot at nævne nogle af de mange varianter af højttalerenheder der findes, kan der nævnes: Soundbar, radio, Docking-højtaler, kompakthøjtaler, vandtætte minihøjtalere, trådløse højtalere, gulvhøjtalere, computerhøjtalere, bluetooth højtalere, surroundsound sæt, hovedtelefoner, multiroom højtalere osv.
Vi vil løbende tilføje flere højtalere og kategorier indenfor ovennævnte typer, så du kan finde specifikationer, brugeranmeldelser, højtaler tests og ikke mindst den bedste netpris på alverdens højtalere og hovedtelefoner.