Studietur til Berlin

Overvejer I en studietur til Berlin? Så kan du blive lidt klogere på, hvorfor I skal vælge denne dejlige by herunder.

 

Få 3 tilbud på jeres studietur til Berlin her

Tripii kan skaffe dig 3 uforpligtende tilbud fra forskellige udbydere, så du får den billigste pris på rejsen.

[wpforms id=”440″]

 


Alexanderplatz

Alexanderplatz har historisk været den store flotte plads i Berlin der desværre blev ødelagt under 2. Verdenskrig. Efter 2. Verdenskrig blev Alexanderplatz oprettet i typisk DDR stil, og pladsen fremstof i hele koldskrigsperioden som en kedelig beton plads. Siden genforeningen er der igen blevet bygget en del på pladsen og ikke mindst omkring denne. Lige i nærheden af Alexanderplatz ligger TV-tårnet og det er synligt af hele pladsen.

studietur-til-berlin

I den ene ende af Alexanderplatz ligger Verdensuret der blev opstillet tilbage i 1969, og det er muligt at se klokken i hele verden, månedsplacering etc. På Alexanderplatz bliver der gennem året lavet en del aktiviteter, og omkring jul er der et kæmpe julemarked, hvor det er rigtig hyggelig at gå rundt imellem de mange forskellige boder der er på Alexanderplatz.

Der er naturligvis mulighed for at få et glas Glühwein, en kolding øl eller en pølse. Det er meget hyggeligt at se hvordan tyskerne hygger sig til julemarked på Alexanderplatz, og det næsten på trods af vejret, så er der altid mange mennesker til dette julemarked, og jeg synes da også personligt at det er et must hvis man er i Berlin omkring jul.

Der er også mange andre spændende aktiviteter på Alexanderplatz, og den kedelig plads fra det gamle DDR, er igen kommet til live.

 

Deutsches Historisches Museum

Deutsches Historisches Museum er ikke bare et museum inden i, for selve bygningen regnes faktisk også som den flotteste barakbygning i Berlin.

Grundstene til huset blev lagt allerede i 1695 og bygningen stod færdig i 1706. Bygningen var oprindelig planlagt som et våbenarsenal, men det blev dog ikke taget i brug som dette før 1729.

I 1875 blev bygningen indrettet til militærmuseum, men bygningen led stor skade under 2. verdenskrig, men man begyndte genopbygningen allerede i 1949 der stod på indtil 1964.


I 1987 åbnede det nye Deutsches Historisches Museum i bygningen, udstillingen leder dig igennem den tyske historie på fornem vis. Deutsches Historisches Meseum har en udbestilling der indeholder mere end 700.000 genstande, og det er en utrolig spændende udstilling, hvis man har lidt interesse i Tysk historie.

Udstillingen er opdelt i efter og temaer, så hvis man ikke har interesse i alle perioder af tyskhistorie, så kan man springer til de perioder som man finder mest interessant. Hvis du rejser i Berlin med offentlig transport, så kan vi anbefales at tage U-Bahn til Französische Strasse derfra er der ikke langt til Deutsches Historisches Museum.

 

DDR Museum

Har du nogensinde tænkt over, hvordan givet var på den anden side af Berlin-muren ?

På DDR Museum har du mulighed for at opleve hvordan levet var på den anden side, og få et indblik i hvordan hverdagen var. På DDR Museum har du mulighed for at opleve den velkendte Trabant bil, og du har også mulighed for at se en 1:1 opstilling på en typisk stur så ud i Østberlin.

Udstillingen på DDR Museum er opdelt i temaer, og fx. ferie, indkøb og ikke mindst hele den uhyggelige del af Stasi området.

DDR Museumet har været udsat for en del kritik lige siden det åbnede. Der er mange der mener at der bliver udstillet et glansbillede af livet i Østblokken, og kritikken går meget på, at der ikke bliver fortalt hvad der skete med systemkritikkere etc.

Det kan dog være en interessant opleve alligevel at se hvordan livet var, men skal nok bare være opmærksom på, at DDR Museum ikke har det hele med, men det kan man hellere ikke forvente på cirka 400 kvm.

Når du besøger DDR Museum så er det ikke et typisk museum på alle områder. Du er nemlig meget velkommen til at røre ved de forskellige ting, ligesom du er meget velkommen til at sætte dig ind bag retten på den udstillede krabat.

 

 

Berliner Rathaus

Siden Tyskland blev genforenet har det samlede rådhus for Berlin været Berliner Rathaus. Bygningen hvor Berliner Rathaus ligger blev opført i 1861-1969, og der er hentet kraftig inspiration fra rådhuset i den polske by Torun. Rorum var på det tidspunkt hvor Berliner Rayhaus blev opført under tysk kontrol.

Siden bygningen blev opført har det det været rådhus, og mens Berlin og Tyskland var delt, der husede bygningen rådhuset for Østberlin. I daglig tales kaldes bygningen også for Rotes Rathaus eller på dansk det røde rådhus. Kældenavnet stammer fra farven på bygningen der er rød.

Berliner Rathaus har et 74 meter højt tårn, hvor der er hentet inspiration fra katedralen i Laon i Frankrig. Under 2. verdenskrig blev omkring halvdelen af bygningen skadet, men den blev genopbygget i årene 1950-1958, men i hele den periode fungere Berliner Rayhaus som rådhus det østberlin.

 

Berliner Dom

Berliner Dom er beliggende på Am Lustgarten og der kommer lettest til Berliner Dom ved at tage S-bahn til Hakescher Markt, der er få min. gang til Berliner Dom der fra.

På pladsen hvor Berliner Dom er beliggende, der har lagt kirker siden 1536, men den nuværende kirke der ligger på stedet er bygget i 1894-1905, og selve kirken er bygget med Peterskirken i Rom som inspiration. Kuplen på Berlin Dom, blev som så mange andre bygninger i Berlin voldsom ødelagt under 2. Verdenskrig, og det var føst i 1993 at renovering stod færdig, sådan er du i dag har mulighed for at komme helt op og nyde udsigten over Berlin.

Foran Berlner Dom finder du det flotte haveanlæg ved navn Lustgarten. Der har været haveanlæg i Lustgarten i flere århundreder, men det nuværende haveanlæg foran Berliner dom stod færdig i 1999.

Berliner Dom bliver til daglig brugt til almindelige gudstjenster, men du har også mulighed for at se de flotte gravmonumenter for de fremtrædende hohenzollere.

 

SE OGSÅ: Studietur til London & studietur destinationer