Studietur til Paris

I Paris har de gjort meget for at reducere antallet af biler. Især langs Seinen kan du således nu nyde veje med mindre trafik, da man her har indført flere fortove og cykelstier. På en 2,5 kilometers strækning mellem Pont de l’Alma og Musée d’Orsayven har man sågar indført en bilfri zone.

Det er ikke kun mindre trafik, som gør Paris til 2014’s bedste mål for en storbyferie. Når du bevæger dig rundt i Paris, vil du også kunne nye flotte beplantninger, som både forskønner byen og modvirker forurening. Flere af byens seværdigheder er desuden blevet renoveret og gjort klar til de besøgende. Således vil Musée Picasso efter flere års renovering igen udstille Pablo Picasso’s værker i et smukt palæ fra det 17. århundrede og ved Notre Dame vil ni nye klokker genskabe Middelalderens klokkespil.

“Verdens smukkeste by er nu endnu smukkere”, lyder det fra Lonely Planet.

På listens 2. og 3. plads ligger henholdsvis Trinidad på Cuba og Cape Town i Sydafrika. Overvejer du en storbyferie i byernes by, er der dog ingen grund til at vente til 2014, da Paris med masser af smukke lys også er et oplagt mål for en storbyferie i julemåneden.

studietur til paris

Fondation Louis Vuitton, som vil huse en samling af moderne kunst og arrangerer skiftende udstillinger, er designet af Frank Gehry. Han har skabt et museum, der består af tolv buede “glassejl”, som består af 3600 glaspaneler, der leder tankerne hen på et skibs udspilede sejl.

Bag det nye museum står Bernard Arnault, Frankrigs rigeste mand, som ejer luksusselskabet LVMH, der er moderselskab for blandt andet mærker såsom Dior, TAG Heuer og Louis Vuitton. Han er kendt for sin store kunstinteresse og for at samle på værker af blandt andet Picasso, Yves Klein og Andy Warhol. Ifølge eget udsagn har Bernard Arnault med det nye museum ønsket at give Paris et unik sted at nye kunst ved at skabe en unik bygning, der kombinerer traditionel og moderne arkitektur.

Bedre end Guggenheim

Fondation Louis Vuitton vil have i alt 3850 kvadratmeter at udstille på, som kommer til at rumme 11 forskellige galleries. Dertil kommer blandt andet et auditorium med op imod 1000 pladser.

Den unikke museumsbygning vil for mange besøgende nok lede tankerne hen på Guggenheim-museet i Bilbao. Men hvor det spanske museum ifølge nogle kritikere har prioriteret bygningens design på bekostning af udstillingsforholdene, forsikrer Bernard Arnault at Fondation Louis Vuitton er bygget med henblik på at give optimale forhold for kunstværkerne.

Find mere information om Fondation Louis Vuitton, åbningstider, billetpriser osv. på den officielle hjemmeside.

 

 

Gourmetoplevelser på gaden i Paris

Street food er oppe i tiden. Har du for eksempel besøgt New York, London eller Berlin de senere år, har du sikkert lagt mærke til, at der er kommet stadig flere af de de såkaldte food trucks – små, mobil køkkener der kan følge efterspørgslen rundt i byen. Konceptet minder om det man kender fra blandt andet mange lande i Østen, hvor gaderne er rige på små madboder, som ofte byder på de mest autentiske madoplevelser. Nu er street food-konceptet også på vej til Paris, som i forvejen har en rig madkultur.

studietur til paris

Choux d´enfer i Paris

Når franskmændene i løbet af dagen har brug for at stille en lille sult, har det dog traditionelt været bageren, man har besøgt. Nu forsøger mesterkokkene Alain Ducasse og Christophe Michalak imidlertid at blande street food kulturen med den franske tradition med lanceringen af en ny stand i Paris, hvor de servere små lækre kager.

Standen “Choux d´enfer”, som du finder i krydset mellem “rue Jean Rey” og “Quai Branly” i 15. arrondissement i Paris, har foreløbig et sortiment bestående af både salte og søde vandbakkelser med alt fra den klassiske vandbakkelse med chokolade, karamel med saltet smør og helt over de mere eksperimenterende med compte ost, karry og piment d´espelette. Der venter dig helt sikkert en enestående smagsoplevelse, hvis du lægger vejen forbi den nye madbod i Paris.

 

Se også: Studietur til Frankrig