Studietur til Strasbourg

Byen Strasbourg ligger i det nordøstlige Frankrig og er hovedbyen i regionen Alsace. Byen stammer helt tilbage fra romertiden og har omkring 250.000 indbyggere i “downtown” og omkring 650.000 indbyggere hvis man tæller “stor” Strasbourg med samt de indbyggere som ligger bag den tyske grænse med.

Strasbourg er kendt for at være en historisk by, samt at huse Europaparlamentet en uge om måneden, som ellers holder til i Bruxelles resten af tiden. derudover kan man også finde Europarådet og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Strasbourg har for længst defineret sig som en af ​​Frankrigs største byer og som et centrum for europæisk politik.

Strasbourgs historie

Efter faldet af Romerriget, begyndte Strasbourg at stige til økonomisk og politisk uafhængighed som et centrum for handel. I 1262 brød den by fri for de biskopper, som herskede over det, og dermed opnå status som en fri by. I løbet af middelalderen, fortsatte Strasbourg med at vokse i betydning, med hjælp af bygningen af ​​en massiv bro over Rhinen, som forbandt det med de vigtigste ruter i Nordeuropa og dermed deres handelspartnere.

Det 15. århundrede kunne Strasbourg etablere sig som en fri republik. Dette tiltrak reformister, kunstnere og fritænkere der søgte tilflugt i byen og hjalp byen med dens udvikling som en kulturel og intellektuel oase. Det 15. og 16. århundrede var de gyldne år i Strasbourg og det blev etableret som den vigtigste by i Europa. 

studietur til Strasbourg

I 1439 opfandt Gutenberg hans Movable Type trykpresse her. Byen blev en protestantisk højborg under reformationen, der lægger tankefrihed og principper for retfærdighed. I årene, der fulgte, tiltrak universitetet i Strasbourg personer som Napoleon og Pasteur.

Denne periode af frihed og uafhængighed kom til en ende i 1681, hvor byen faldt til Louis XIV, der gjorde det en del af Frankrig. Den efterfølgende årtier bragte krig og kulturelle omvæltninger til byen. Den franske revolution i 1789 forårsagede sammenbruddet af monarkiet og etableringen af ​​Den Franske Republik, som markerer en ny periode i byens historie.

Efter revolutionen, led Strasbourg store tab efter en voldelig lokal borgerkrig, kendt som Terreur, og blev kun reddet af Napoleon Bonaparte, der genetablerede Strasbourg som en handelsplads højborg på skillevejen mellem Europa i 1809.
Denne fremgang varede indtil 1870, da tyskerne invaderede Strasbourg. Traktaten Frankfurt, i 1871 gav Alsace-regionen til Tyskland. Franske tropper triumferende tilbage til byen i 1918 med udgangen af ​​første verdenskrig, men Tyskland genvandt snart kontrollen over regionen under Anden Verdenskrig hvor Det Tredje Rige trængt gennem Europa. Endelig i november 1944 blev Strasbourg befriet fra tysk besættelse af den franske general Leclerc, og det har været fransk til lige siden.

 

Ting man skal se i Strasbourg

Petit France er et lille område i Strasbourg som ligger mellem floderne, syd for Grande Ile. Det er hjemsted for nogle af Strasbourgs flotteste gader og bygninger. 

Bindingsværk rækkehuse læner sig ud over de smalle brostensbelagte gader og giver en helt utrolig atmosfære. Petit France ligner til forveksling meget Colmar som har en utrolig flot flod og Bindingsværks huse.

Cathédrale Notre Dame blev bygget mellem 1176 og 1439 og har den højeste katedral, som er ikke mindre end 142 meter høj. Katedralen er utvivlsomt Strasbourgs fineste arkitektoniske bygning og er et must at besøge når man er i Strasbourg.

Er man til flot arkitektur samt hyggelige byer, er Strasbourg en af de bedste byer at besøge i Europa og mange turister besøger Strasbourg for at opleve den dejlige atmosfære, som man kun finder i Strasbourg.

 

Se også: Studietur til Paris