Står du med et klasselokale, som trænger til en kærlig hånd? Eller kan du bare mærke, at der er noget ved rummet, som bare ikke spiller? Så kan det være på tide at gøre noget ved det. Et imødekommende og rart klasselokale er nemlig helt essentielt for elevernes motivation og læring.

Den helt rigtige temperatur

Der er ikke noget værre, end når man sidder i et klasselokale, der enten er for varmt eller for koldt. Hvis det er for koldt, er det umuligt at koncentrere sig om at lære. Det samme gælder med et for varmt lokale, og det kan samtidig gøre dig døsig. Derfor er det vigtigt, at der altid er den helt perfekte temperatur i klassen. Hos www.danskvarmeservice.dk kan du finde hjælp til en løsning.

Sørg for at lufte ud

Klasselokaler kan hurtigt komme til at lugte af sved og rugbrødsmadder. Derfor er det utrolig vigtigt, at du sørger for, at der bliver luftet ud i alle pauserne. På den måde kan du sørge for at holde luften forholdsvis frisk, hvilket hjælper eleverne og dig selv til at kunne koncentrere sig bedre.

Det kan nemlig være utrolig svært, hvis luften er tung og lugter grimt.

Rent og ryddeligt 

Uanset om det er i hjemmet, på arbejdet eller i skolen, er det svært at koncentrere sig, hvis der er meget rod rundt omkring. Af den grund skal du sørge for, at der altid er ryddeligt i klasselokalet. Dette er ikke udelukkende din tjans, og det kan derfor være en god ide at få eleverne med på den.

Du skal desuden sørge for, at der ikke er for mange overflødige ting i lokalet, som kan distrahere og gøre lokalet mere rodet i udseendet end nødvendigt.

SE OGSÅ IPL hårfjerner testen 2021

Flotte omgivelser giver velbehag 

Sidst men ikke mindst, skal klasselokalet se godt ud. Det er meget rare at befinde sig i et rum, hvor der ser pænt og dejligt ud. Forsøg derfor at få tilladelse fra bestyrelsen til at kunne gøre noget ved lokalet.

Mal rummet i fine, afslappede farver, og sørg for at møblerne derinde er komfortable. Det kan være svært at holde opmærksomheden, hvis ikke man sidder behageligt – lige denne del skal selve skolen som regel tage sig af, da det er en dyr omgang, og ofte betyder at samtlige stole og borde skal skiftes ud.

Leg dog lidt med indretningen i det omfang, der er muligt for dig, så dine elever kan få de bedst mulige omgivelser at lære i.

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,