Når man skal ud og rejse med en hest, så er det faktisk ikke så lige til, som man måske lige går og tror.

Fødevarestyrelsens hjemmeside kan du se en guide, der hjælper dig præcis med, hvordan du kommer ud og rejse med din hest. Men nogle af rådene går igen. Dem ser vi på i dette indlæg.

Hestepas

Først og fremmest skal din hest have et gyldigt pas. Så hvis din hest ikke allerede har sådan et, så skal I altså komme i omdrejninger og anskaffe et. 

Passet skal naturligvis følge hesten hele vejen. Dette bruges til at identificere din hest og adskille den fra andre og så videre.

 

Ejererklæring

For det andet bliver du også nødt til at have en ejererklæring, hvori der vil stå en række oplysninger, som er nødvendige at have helt styr på. Det er altså derfor en god idé at være i god tid.

Dette kan du ligeledes finde hjælp til inde på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

 


SPONSORERET 

Dette indlæg er skrevet i samarbejde med happy-horse.dk. Hvis du skal bruge en gjord til hest eller noget andet hesteudstyr, så bør du besøge deres hjemmeside. De har et kæmpe udvalg og gode priser.


 

Sikker transport

Den sidste ting, som vi vil nævne her i dag, er selvfølgelig at tænke længe og grundigt over transporten. Du skal tænke på det store væsen, og hvordan det må være for denne at være opbevaret, som den nu er.

Derfor gælder det om at planlægge nøje og undersøge jeres muligheder længe. Du kan også tænke lidt over hvor lang en rejse, du vil byde din hest at skulle ud på.

Sørg for at holde pauser og give din hest muligheder for at komme sig lidt ind i mellem – især hvis I skal ud på lange ruter, hvor det kan blive lidt indespærret og trængt i en kompakt hestetransport.

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,