Din konfirmationsdag er en af de største dage i dit liv, som du med sikkerhed kommer til at huske i mange år frem. Derfor er det også vigtigt, at du vælger et par konfirmationssko, som du bare elsker.

Inden du vælger skal du være opmærksom på din egen stil. Det er dig, der skal have skoene på så sørg for, at du føler, at det er det helt rette par, som du ender med.

Et par forkerte sko kan ødelægge meget, men her på siden kan du let finde et par gode sko, der uden tvivl kan sætte rammerne for en rigtig dejlig dag.

Top 10 konfirmationssko til fyre

Konfirmationssko til piger

Der findes naturligvis mange forskellige typer af sko og ikke et fast eller rigtigt par. Du skal vælge de sko, som du bedst kan lide, uanset hvad andre mener.

Herunder kan du se de mest populære typer af sko, som mange piger har på til deres konfirmation.

Fordele ved højhælede sko

Millioner af kvinder bruger hver dag høje hæle og dette er ikke tilfældigt. Denne type af sko går godt sammen med nærmest alle outfits, samtidig med at de høje hæle giver mange fordele, som alle kan sætte pris på. For eksempel:

1. Du ser højere ud

Højhælede sko hjælper dig med at blive en smule højere, hvilket særligt er godt, hvis du ønsker et par cm ekstra i højden. Næsten uanset om du ønsker at være en eller seks cm højere, kan en række forskellige sko med forskellige størrelse hælhøjde give dig det løft, som du ønsker. Samtidig gør hælen også at ens ben ser længere ud.

2. Mere selvtillid

Udover at pynte på dit ydre, kan hælene også positivt påvirke dit indre. Mere specifikt din selvtillid. Et par lækre høje hæle kan nemlig give en speciel følelse indeni, der uden tvivl vil gøre dig mere selvsikker, hvilket er en meget god evne at få styrket på denne dejlige dag.

Vælg højhælede sko hvis..

Du før har erfaring med at gå med hæl, ellers kan det godt blive hård dag med mange fald. Sørg derfor for at du har øvet dig meget inden den store dag, så du føler dig sikker i at gå med skoene. Det er ikke sjovt at tilbringe en hel dag på usikker grund, så husk at tænk over dette.

Hvis du ikke mener, at du er i stand til at gå en hel dag med denne type sko, kan du også læs mere om de lidt mere flade sneakers, ballerinaer eller slip-ons.

 

Sneakers til piger

Et par gode sneakers er et sikkert valg, når det kommer til konfirmationssko. Sneakers er også kendt som værende sko til sport, tennis og løb med mere. Dette er naturligt, da skoene er særdeles gode og afslappende at have på en lang dag.

Heldigvis har sneakers også udviklet sig til at blive brugt mere til daglige aktiviteter og mere casual brug. Sneakers er kendetegnet ved en type af fodtøj, der er fremstillet med en fleksibel sål af gummi. Så hvis du søger et par sko, der både er pæne, in og gode at have på en hel dag, så er sneakers det helt rette valg.

Fordele ved sneakers

1. Skoens sporty funktion gør at du ikke får ondt i fødderne af at gå i dem i lang tid.

2. Sneakers er gode i alt slags vejr, så hvis det begynder at regne på din konfirmationsdag, er du bedre forberedt end ved mange andre typer af sko.

3. Chancen for at du falder på halen i kirken er meget mindre, da de er flade og nemme at gå i, hvilket er en stor fordel, hvis du ikke er vant til højhælede sko.

Vælg sneakers hvis..

Du skal vælge denne type af sko, hvis du sætter stort pris på komfort samtidig med, at du vil have en flot, stilet sko. Sneakers er nemlig en dejlig og behagelig sko, som rigtig mange piger hvert år vælger at blive konfirmeret i. Denne sko giver dig et komplet outfit samt sørger for, at du ikke får ondt i fødderne, inden første tale overhovedet er gået i gang endnu.

Sneakers fås i mange farver, men det mest populære valg blandt konfirmationspiger er den hvide farve. Det ses dog også til tider at man vælger en mørkere farve. Dette kommer an på din kjole og hvad der passer sammen.

Ballerinaer

Ballerinaer eller ballerina sko er et meget sikkert og flot valg som konfirmationssko. Skoen er inspireret af balletten, hvor elegance og det fine er i centrum. Hælen er kendetegnet ved at være meget tynd og det kan ofte ligne, at ballerinaer faktisk slet ingen hæl har. Dette giver et meget flot design, som passer godt til en konfirmationskjole.

Populariteten af ballerinaer er steget meget de sidste par år, inden for konfirmationer, da de kombinerer nogle af de bedste kvaliteter ved højhælede sko og sneakers. Nemlig det fine, formelle fra de højhælede og komforten fra sneakers. Ballerinaer giver dig simpelthen det bedste fra de to verdener.

Fordele ved ballerinaer

1. Elegante

Ballerinaer er meget elegante sko, der samtidig ikke kræver at du er i stand til at kunne gå i høje hæle. Du får den samme flotte stil og formalitet, men du har til gengæld lidt lettere ved at gå. Med denne type sko behøver du ikke bekymre dig om at kunne balancere, men i stedet nyde din dejlige dag.

2. God bevægelighed

Ballerinasko stammer som tidligere nævnt fra ballettens verden, hvor man danser meget og har stor bevægelse hele tiden. Dette gør naturligvis også, at skoen er god og føles godt at bære en hel dag. Desuden kommer du heller ikke til at opleve problemer, hvis du skal danse eller lave andre bevægelser, da ballerinaer er gode til disse aktiviteter.

Vælg ballerinaer hvis..

Du gerne vil have en fin sko, men ikke føler dig helt sikker i at gå med højhælede sko en hel dag. Ballerinaer er det sikre valg, der både sikrer at du ikke får al for ondt i fødderne, samtidig med at du får en masse positive komplimenter for dit outfit, da de går rigtig godt med stort set alle typer af tøj.

Slip-ons

Slip-on sko er en meget behagelig form for konfirmations sko. De er lette at hoppe i og tilbyder stor komfort samt bevægelighed til en dejlig dag. Din konfirmationsdag er både skøn, men også en lang dag, hvor det er behageligt at have et par gode sko på. Lige netop derfor er slip-ons et rigtig godt valg.

Fordele ved slip-on sko

1. Behagelige

Slip-on sko er super behagelige at have på en lang dag. Du vil med garanti ikke få ondt i fødderne, uanset hvilke aktiviteter din konfirmationsdag byder på.

2. Passer til alt

Et par gode slip-ons passer til de fleste outfits, så det er samtidig et sikkert valg, som mange piger hvert år vælger.

3. Lette at hoppe i

Slip-on skos største fordel er naturligvis at de er super lette at hoppe i hurtigt. Denne lækre funktionalitet er rigtig god at have.

Vælg slip-ons hvis..

Du vil gerne vil have et par behagelige sko, der samtidig ser super godt ud.

 


Konfirmationssko til drenge

Der findes ikke noget enestående resultat, når du skal vælge et par konfirmationssko. Farven, form og størrelse er en individuel holdning og dette betyder også, at du selvfølgelig skal vælge det par, som du allerbedst kan lide.

Herunder kan du se de mest populære typer af sko, som mange drenge har på til deres konfirmation.

Sneakers

Sneakers er altid et godt og sikkert valg, når det kommer til at skulle vælge konfirmationssko. Den gode sko er ofte brugt til motion og sport med mere. Dette er der en helt naturlig grund til eftersom at skoene er behagelige og gode at have på en hel lang dag.

I dag har sneakers udviklet sig til at blive brugt mere og mere til dagligt som en meget moderne sko. Sneakers er fremstillet med en god og fleksibel sål af gummi, der sørger for maksimal komfort for brugeren. Så denne sko er et særdeles godt valg for alle, der søger et par sko, som både er flotte og super gode at have på en lang dag.

Fordele ved sneakers

1. Sneakers fleksible og sportslige funktion hjælper til, at du ikke får smerter i dine fødder.

2. Skoen er god i alt vejr ligesom støvler.

3. Sneakers kan også bruges efter konfirmationen som almindelige hverdagssko, så du slipper for at spilde en masse penge på “en-gangs-sko”.

Vælg sneakers hvis..

Du skal vælge sneakers, hvis du gerne vil have stor komfort på din konfirmationsdag – på samme tid får du også en flot og god sko.

Sneakers fås i mange farver, men det mest populære valg blandt fyrene er den hvide eller sorte farve. Fordelen ved at vælge den mørke farve er at den ikke lige så let bliver beskidt. Mange vælger også den sorte model, da den matcher med vesten eller jakken. Valget skal naturligvis afhænge af, hvilket tøj du ellers skal have på.

Classic sorte

Med et par classic sorte formelle sko går man aldrig galt i byen. Det er et særdeles populært valg af konfirmationssko, der hvert år bliver båret af tusindvis af konfirmander. Skoene giver dig et flot og elegant look, der uden tvivl passer til resten af dit tøj.

Fordele ved sorte classic

1. Denne type sko er meget elegante og giver et meget lækkert samt fuldendt look på din specielle dag.

2. Du kan bruge skoene ved fremtidige formelle arrangementer, hvor det er godt at have et par kvalitetssko.

Vælg sorte classics hvis..

Du gerne vil have en flot og elegant sko, der har en mørk udstråling, der matcher til dit slips eller butterfly. Der findes naturligvis mange forskellige varianter, så det gælder om at du finder lige det par, der matcher din stil allerbedst.


Hvad er konfirmation overhovedet og hvor stammer det fra?

Konfirmation er et ældgammelt ritual indenfor kirken, der på en god måde markerer overgangen fra at være barn til at være “ungt menneske”. Konfirmation er ligesom Guds bekræftelse af det løfte om at være med dig, som han også gav dig den dag, hvor du blev født.

Når man er blevet døbt, får du lov til på din vej mod at blive et voksent menneske, selv  at tage stilling til din dåb, som man jo ikke selv valgte på grund af sin unge alder. Her ved din konfirmation bekræfter Gud dermed sit ja til dig og fortæller, at han holder det løfte, som han gav til din dåb. Din rolle som konfirmand er at gentage dåbens ja med dit nye ja til den kristne tro. Her bliver du velsignet af vor herre.

Hvordan foregår en konfirmation?

Alle konfirmationer begynder med, at samtlige af de nye konfirmander går ind i kirken samlet og sætter sig på deres særlige pladser ved siden af deres tætteste familie. Efter den vanlige indgangsbøn, kommer typisk en udvalgt salme fra bogen, en læsning fra Bibelen og en kort prædiken, holder præsten herefter sin tale til konfirmanderne. Det er ofte en eller flere af konfirmanderne, der hjælper til med nogle af disse dele.

Præstens egen tale til alle konfirmanderne indgår ofte også som del af han eller hendes prædiken. Derefter siger alle i kirken trosbekendelsen sammen i fællesskab. Læs mere her.

Herefter begynder konfirmationsfesten selvfølgelig. Den del som mange unge glæder sig allermest til ved denne dag. Dette er der ikke noget at sige til, da man både får gaver i massevis plus al den opmærksomhed, som et menneske kan klare på en dag.

Da man starter i kirken skaber denne selvfølgelig rammerne for din konfirmationsfest. Det kræver, at som konfirmand er klædt meget pænt på, og det samme gælder for resten af din familie. Dette er en glædens dag, så det skal også være synligt på folk.

Efter kirkens ritualer er overstået skal du til fest. Dette kan både holdes på en restaurant, forsamlingshus eller derhjemme, hvis I har plads nok til alle inviterede gæster. Når det kommer til konfirmation er der ingen forkert måde at holde det på. Det handler bare om at være sammen og være glade. Så er rammerne og omgivelserne en mindre faktor. I skal gøre lige det, der passer til dig og hele din familie.

Glæd dig – det bliver en skøn dag!


Hvem indførte konfirmationen i Danmark?

I 1736 blev konfirmationen indført af Christian den 6. her i Danmark. Nu blev der ved lov genindført den før-reformatoriske dåb og den velkendte modtagelse af alterets sakramente for alle mennesker uanset deres normale sociale rangering i det danske hierarki. Et hvert af alle unge mennesker skulle på samme tid give en god og tilfredsstillende “kundskabsprøve”, før at det var tilladt at kunne deltage i sin konfirmation. Dette ville give dem deres borgerlige rettigheder. Uden dem ville de ikke kunne træde ind i de voksnes rækker som et voksent menneske på egne fødder.

Herudover mistede man altså også sin ret til at indgå i ægteskab, til at blive forældre, til at vidne. Desuden kunne man ligefrem også blive straffet, hvis man ikke inden man var fyldt 19 år var blevet konfirmeret i den danske kirke. Noget andre forhold end dem vi har i dag heldigvis.


Hvor mange bliver konfirmeret?

Antallet af unge der hvert år bliver konfirmeret varierer naturligvis. Dog har der de seneste mange år været en tendens til at færre og færre unge bliver konfirmeret. Dette hænger muligvis sammen med at antallet af medlemmer i folkekirken samtidig er faldende. I 2015 blev lidt over 48.000 unge konfirmeret i den danske folkekirke. Tilbage i 2008 var det over 50.000 af de unge danskere, der blev konfirmeret. Dette svarede til ca. 71% af alle unge i konfirmationsalderen. Til sammenligning blev 79% af alle unge konfirmeret i 1997. Denne kurve er dog ikke fast nedadgående, da man i 2011 faktisk oplevede en lille stigning. Her blev nemlig hele 73% af unge konfirmeret, hvilket var en lille stigning.

Men hvorfor er der dette fald? Søren Østergaard, der er leder af Centeret for Ungdomsstudier samt Religionspædagogik, vurderer at denne nedadgående udvikling vil fortsætte i de kommende år også.

I følge ham er det et resultat af, at et stigende antal af danskere mangler en fundamental oplevelse af at have et bånd til den danske folkekirke. I stedet for at være en fast tradition som man værner om har konfirmationen for et stort antal af de unge udviklet sig til at være et identitetsprojekt. Mange skaber nemlig en identitet ved at vælge konfirmationen enten til eller fra. Det er en ny måde at udtrykke, hvem man er som person, har Søren Østergaard udtalt til Kristeligt Dagblad.

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,