En af de helt nye trends er virtual reality (VR). Teknologien er i gennem mange år blevet udviklet mere og mere. Her i 2023 er VR blevet noget, der kan blive allemandseje. Se de bedste VR briller lige her.

Lidt længere nede kan du se, hvilke jeg personligt har købt – og hvorfor jeg mener, at du bør købe de samme.

De bedste VR briller på markedet

Hvis du leder efter de allerbedste VR briller overhovedet, så er det klart, at prisen er en anden. Til gengæld bliver kvaliteten også derefter.

 


Min anbefaling

Jeg har selv købt Meta Quest 2 med 256GB, så der er plads til en masse spil på den. De fleste spil, som jeg har købt, “vejer” ca. 3-4 GB, så der vil være plads til en del på 256GB.

HVORFOR bør du også købe denne? Jeg synes, at det er fedt, at du ikke skal bruge nogen konsol eller PC for at kunne bruge den! Al teknikken ligger i headsettet!

Dette betyder også, at du nemt kan starte den op og komme igang OVERALT – tag den med hjem til venner eller på ferien, og så kan du spille i det virtuelle. Det er virkelig fedt.

Det betyder derfor heller ikke noget, om du sidder i soveværelset eller stuen – du flytter nemt rundt uden at skulle være connected til én fast plads.

Det er derfor også nemt at starte op og komme igang – der går 1 min. efter, du har klikket START til, du er begyndt på et spil. Fedt!

 


Hvorfor skal jeg prøve virtual reality?

VR briller giver dig muligheden for at transportere dig ind i filmen eller spillets fantasiunivers på en realistisk måde. Så i stedet for bare at lukke dine øjne og drømme dig væk, har du nu muligheden for rent faktisk at få en mindeværdi oplevelse, mens du bare sidder derhjemme.

Det er den perfekte løsning for dig, der måske ikke finder det tilfredsstillende nok bare at fascinere om oplevelser, men som gerne vil have en mere visuel oplevelse. Så hvis der er noget som helst, som du drømmer om at prøve eller opleve, så er virtual reality den oplagte løsning.

VR briller gør film og spil mere levende

Du har måske allerede prøvet 3D-film en hel masse gange enten i biografen eller sågar derhjemme, og hvis du går meget op i teknik, har du måske endda prøvet 3D-gaming. Men ingen af disse oplevelser kan helt sammenlignes på samme måde, som den oplevelse du får med virtual reality.

VR brillerne tracker dine bevægelser, hvilket vil sige, at når du flytter hovedet mod venstre, så vil vinklerne følge med inde i spillet eller filmen. Denne smarte feature – kaldet “head tracking” – gør, at du vil føle det, som om du selv er i rummet sammen med skuespillerne.

Så hvad end du vælger at foretage dig med dine VR briller, bliver du suget ind i et helt andet univers, der vil få dig til at glemme tid og sted.

Hvordan virker VR?

Virtual reality kræver enten en PC, konsol eller smartphone for at køre en app eller et spil, som skaber den virtuelle oplevelse foran dig. ’Head tracking’ opstår heller ikke bare af sig selv – det kræver et specielt program, der skaber bevægelsen.

Det kan eksempelvis være, at du benytter din mobil, som du indsætter i brillen, som vist på billedet. Der findes apps i massevis på både AppStore og Play butikken – bare søg ”virtual reality”. Disse apps sørger for, at du får den fulde oplevelse med bevægelser og ikke udelukkende billedoplevelsen.

Hvad er virtual reality?

Virtual reality er – som ordet på engelsk beskriver – en virtuel virkelighed, der bliver skabt foran dig. Så selv om du sidder i din stue eller i toget i Danmark, kan du sagtens transportere dig selv verden rundt på få minutter. Det gælder simpelthen bare om at lade fantasien flyve og komme af sted.

VR er i sandhed en ekstremt medrivende oplevelse, hvor alle bevægelser med dit hoved spores ind i en 3D-verden. Dette er også grunden til, at VR er så velegnet til spil og film.

Teknologien udvikler sig hver dag

Før i tiden var VR meget besværligt for udviklere, men heldigvis har teknologien udviklet sig så meget, at udviklere nu kan skabe utrolig realistiske oplevelser for brugerne. VR kommer fuldkommen til at revolutionere spil og underholdning i fremtiden.

Drømmen for udviklerne er naturligvis at gøre oplevelsen så virkelig, at vi glemmer alt om, hvor vi er i virkeligheden. En situation, hvor brugeren handler præcis, som han eller hun ville i den virkelige verden.

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,