En airfryer er et fremragende alternativ til den klassiske frituregryde, da den tilbereder maden via varmluft og gør brug af en langt mindre mængde olie. Det gør også slutresultatet noget sundere.

Andre fordele ved en airfryer tæller:

 • Du undgår den grimme friturelugt, som kan være svær at slippe af med
 • Du bruger mindre olie, op til 80-90% – det er både billigere og mere rengøringsvenligt
 • Du kan tilberede maden lynhurtigt – f.eks. pommes frites og forårsruller, og de bliver dejligt sprøde

Du kan lave alle typer af retter i din airfryer, der bedst kan ses som en hybrid af en varmluftsovn og frituregryde – med den hastighed, du kender fra en mikrobølgeovn.

Med andre ord – et produkt, hvor du ikke ved, hvad du har gået glip af, før du har én. Nu kan jeg personligt ikke undvære den!


1. pladsen i vores airfryer test: Onyx Cookware Airfryer – stor kapacitet i kompakt design

Vil du spare lidt i forhold til andre airfryers – uden overhovedet at gå på kompromis med kvalitet eller rummelighed, er den multifunktionelle Onyx Cookware Airfryer bestemt det bedste valg, vi har fundet.

Den er samtidig meget brugervenlig med sit digitale display og har desuden en non-stick kurv, så du slipper for fastbrændte madrester.

GÅ TIL BUTIK

Unboxing & Test

 

Derfor er dette den bedste airfryer

Vi er ret begejstrede for, at Onyx Cookware Airfryer er så utroligt rummelig – der er plads til op mod 5 liter, og den er derfor med i kategorien for medium/large airfryers.

Du får dog en utroligt kompakt maskine med en vægt på blot 4,3 kg og målene 27 x 28 x 31 cm, så den passer i virkeligheden ind overalt, selv i det mindre køkken.

Vi har bestemt også kun gode ting at sige om brugervenligheden, hvor du både får glæde af funktioner som auto-sluk og den integrerede timer samt 8 programmer, hvor du også selv kan tilføje den ønskede temperatur og tilberedningstid.

Med Onyx Cookware Airfryer kan du bruge 80% mindre fedtstof og tilberede de ønskede fødevarer dobbelt så hurtigt som normalt.

Pros
 • Kompakt design, der passer ind overalt
 • God rummelighed på 5 liter
 • Stor brugervenlighed – nemt display
Cons
 • Fås kun i 1 farve

GÅ TIL BUTIK


2. pladsen: Cosori Premium Airfryer

Valget af den næstbedste airfryer falder på Cosori Premium Airfryer. Det er den type køkkenmaskine, som alle kommer til at elske!

bedste airfryer bedst i test

Den er både brugervenlig, veldesignet og kan tilberede enhver type fødevare som kylling og oksekød lynhurtigt og effektivt. Ja, du kan sågar få de sprødeste pommes frites. 

Cosori Premium Airfryer har gået sin sejrsgang verden over både i tests og forbrugeranmeldelser – den har bl.a. vundet den prestigefyldte Red Dot Award tilbage i 2019. Vi er selv vilde med den – og det bliver du også!

Unboxing & test

 

Derfor er dette næsten den bedste airfryer

I en klasse for sig – det er hovedoverskriften for Cosori Premium Airfryer. Den har først og fremmest en fremragende kapacitet på 2,2 kg svarende til 5,5 L – det passer fint til 2-5 personer, og kapaciteten er større, end hvad du får med mange af de andre lignende maskiner, vi har kigget nærmere på.

Du kan derfor sagtens tilberede flere forskellige ting på én gang – airfryeren har 11 forskellige programmer til bl.a. frossen mad, fisk, brød, desserter og kylling.

Jeg har flere gange lagt både kartofler (skåret som pomfritter) samt kyllingelår ned samtidig til 2 personer – og det hele er færdigt på samme tid efter 25 minutter. Det er effektivt og hurtigt!

Tilberedningen kræver generelt op til 90% mindre fedtstof og er 1,5 gange hurtigere end den traditionelle ovn – uden at gå på kvalitet med sprødheden. Og det vil du også opleve – især hvis du har en ovn, der er gammel eller langsom – så vil denne airfryer være en helt anden oplevelse for dig.

Designkvaliteten er uforlignelig – du kan få Cosori Premium Airfryer i flere attraktive farver som bl.a. sort og rød, og den er designet med robuste non-stick elementer, så maden ikke sætter sig fast. Maskinen vejer 5,6 kg og har målene 30 × 30 × 32 cm.

Dette bliver en køkkenmaskine, der fortjener sin egen fremtrædende plads i køkkenet!

Pros
 • Høj designkvalitet
 • Non-stick elementer, så maden ikke sætter sig fast
 • Meget rummelig – kan tilberede op til 2,2 kg
Cons
 • Kapacitet er fin for de fleste, men kan være for lille, hvis du har et stort behov
 • Larmer lidt under brug

3. pladsen: Philips Avance Collection Airfryer XXL – en på alle måder stor maskine

Philips Avance Collection Airfryer XXL har en fornuftig kapacitet på 7,3 liter, så her får du i princippet plads til en hel kylling – perfekt, når du skal lave mad hurtigt og effektivt til hele familien.

Maskinen bygger desuden på teknologien Twin TurboStar, der sparer dig for op mod 90% olie til selve tilberedningen.

Derfor er denne airfryer i top 3

Der er ingen tvivl om, at Philips Avance Collection Airfryer XXL hører til i vores top-3 – den har mange af de førsteklasses kvaliteter, der gør, at den fungerer fint til alle typer brugere, hvad enten du er nybegynder eller har en større erfaring med airfryers.

Den har f.eks. Quick Control og 5 programmer, hvor du blot skal tilføje ingredienserne og vælge den ønskede indstilling, før tilberedningen kan sættes automatisk i gang.

Du kan også gøre brug af den tilhørende app, hvis du vil have adgang til ekstra opskrifter og tips – det virker efter vores mening ganske fint.

Designet med non-stick kurven er flot, men det er også en større maskine på godt 7 kg og med målene 31,6 x 32,2 cm. Den kræver derfor også lidt mere plads i køkkenet.

Samtidig er det en ret dyr maskine, i forhold til hvad du f.eks. får med Cosori Premium Airfryer, der både har en lavere vægt, større kapacitet og flere programmer.   

Pros
 • Brugervenligt design – Quick Control
 • Tænk testvinder i 2020
 • Fungerer med tilhørende app
Cons
 • Dyr maskine, i forhold til hvad du får af programmer
 • Også en lidt større og tungere maskine i forhold til konkurrenterne


BONUS – den billigste: Fritel My SnackTastic 4202 – godt køb til prisen

Med en pris på omkring 500 kroner får du med Fritel My SnackTastic 4202 en utroligt billig maskine, der dog stadig holder en fin kvalitet. Det er en airfryer, der passer bedst til dig, som kun planlægger at lave mindre portioner.

Derfor er denne airfryer et godt køb

Fritel My SnackTastic 4202 har en mindre kapacitet på 2 liter og en lavere effekt på 1000 W. Du kan ej heller forvente dig den samme mængde funktioner som med de dyrere maskiner i prislejet 1500-2000 kroner.

Den har timerfunktion og mulighed for at indstille både tilberedningstid og temperatur – men ingen integrerede programmer.

Vi kan dog varmt anbefale den til dig, der vil have en både lille og billig maskine – enten til studieboligen eller til en husstand med 1-2 personer.

Du sparer stadig op mod 80% olie, når du skal i gang med at lave fritter til aftensmaden, eller når du skal stege rejer til sommerfesten – og resultaterne er der ikke noget at udsætte på.

Pros
 • Utroligt prisvenlig model
 • God til 1-2 personer
 • Timerfunktion
Cons
 • Ingen programmer
 • Lavere kapacitet på 2 liter

 

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,