Brødkniven er en uundværlig del af køkkenet for langt de fleste danskere. Den skal kunne tåle lidt af hvert og være usædvanlig skarp, så den kan skære igennem mange forskellige typer af brød.

I denne test har vi samlet tre forskellige brødknive og sammenlignet dem, så du kan finde ud af, hvilken model der er den bedste brødkniv til dit behov.


Oversigt – Brødkniv test

1. pladsen: Nourmet
2. pladsen: ONYX


1. pladsen: Bedste brødkniv i test: Nourmet

Her får du en højkvaliteskniv, der er smedet af damaskus stål, hvilket sikrer, at du får den ypperste kvalitet samt en unik skarphed, der forbliver vedvarende længe. Med Nourmet får du virkelig meget for pengene – det er uden tvivl en god investering, der vil holde i mange år.

GÅ TIL BUTIK

Du får automatisk 22% rabat via vores link – fratrækkes ved kassen & spar.

Kniven har en god tyngde og kvalitetsfølelse og så glider den lige igennem alt, hvad vi testede uden nogle anstrengelser. Den gled af sig selv igennem og din hånd styrer blot retningen.

Nourmet benytter sig af traditionsrige japanske smedeteknikker. Damaskusstål er noget af det mest langtidsholdbare og slidstærke materiale til knive.

Knivene fra Nourmet er desuden anbefalet af Michelin kok Kasper Cudi, der ligesom os har fundet Nourmets knive til at være de bedste. Som endnu et plus er prisen på under 900 kroner.

En god brødkniv behøver ikke koste mere, hvis du spørger mig – den skal bare levere varen, og det gør Nourmet. Du kan se nærmere i videoen herunder.

GÅ TIL BUTIK

Du får automatisk 22% rabat via linket.

Unboxing & Test

 

Derfor er det den bedste brødkniv i test

  • Vores oplevelse, som du kan se i ovenstående video. Bladet kørte så gnidningsfrit igennem alt. Vi skulle slet ikke bruge kræfter på at skære igennem som med andre brødknive
  • Lækker at holde & ser godt ud i ethvert køkken. Måske lidt overfladisk, men for mig betyder det meget at have lækre ting i køkkenet
  • Anbefalet af Michelin kok
  • Prisen – der er mange knive til al for høje priser vs. hvad du får for pengene. Her får du god kvalitet til en fair pris under 900,-. Du får desuden 10% rabat automatisk via vores link.
  • Tilfredshedsgaranti: Returnér inden for 60 dage, hvis du ikke er tilfreds. Det er langt fra alle, der er så sikre på deres produkt, at de tilbyder tilfredshedsgaranti. Du kan altså prøve helt risikofrit.

GÅ TIL BUTIK


2. pladsen: ONYX

Hos ONYX får du kvalitet til lavpris og lækkert sort design på deres brødkniv. For blot 599,- kan du få denne 20cm brødkniv med patenteret hybrid keramisk stål, der ifølge dem selv skulle give ekstra skarphed og årelang kvalitetssikring.

GÅ TIL BUTIK

Vi er uden tvivl fans af denne brødkniv, men det bliver ikke til vinder i denne test, eftersom vi oplevede bedre håndtering med Nourmet, som har lidt mere kvalitetsfeel i sidste ende.

Du går slet ikke galt i byen med ONYX – også derfor den er nummer 2, men på de sidste parametre – såsom feel, tyngde og skarphed fandt vi Nourmet til at slå denne med et par point.

Hvis prisen er altafgørende for dig, så kan du med god grund vælge ONYX, da du lige sparer et par hundrede – uden at gå på kompromis med kvalitet.

Men hvis prisen ikke er det afgørende og du bare ønsker den bedste brødkniv, så anbefaler vi nummer 1, der lige koster 300,- mere.

Specifikationer

  • Letvægts ergonomisk antislip glasfiberhåndtag med perfekt balance
  • Højkvalitets stålkerne med unik titaniumsbelægning for maksimal holdbarhed
  • Tåler opvaskemaskine

GÅ TIL BUTIK

ONYX brødkniv er fremstillet med en tysk stålkerne af højeste kvalitet med en unik titaniumlegering, der garanterer god holdbarhed.

Patenteret keramisk stål sikrer uovertruffen skarphed med en HRC på 64. ONYX-kniven holder sig derfor længere skarp end almindelige knive.

Vi var imponerede over, hvor let det var at skære brød med kniven. Det skarpe blad kombineret med knivens gode vægt gjorde det utrolig nemt at skære den størrelse skive brød, som vi ønskede.


Det praktiske

Hvad vi ser efter: Bladmaterialet har indflydelse på, hvor længe bladet holder sig skarpt, og hvor modstandsdygtigt det er over for rust og korrosion. Brødknive er typisk fremstillet af enten rustfrit stål eller kulstofstål.

Kulstofstål holder kniven skarpere i længere tid, men det er dyrere. Rustfrit stål er meget modstandsdygtigt over for rust og korrosion, men det er også mindre fleksibelt.

Brødknivens materiale: De vigtigste egenskaber ved en brødkniv er bladets materiale, længde og håndtag.

Bladmaterialet skal være hårdt nok til at holde en skarp kant, men blødt nok til ikke at flække eller knække, når du skærer gennem hårde skorper. Længden skal være lang nok til at give tilstrækkelig løftestang til at skære gennem skorpen uden at smadre dit brød eller pløje igennem det uden at lade kniven gøre sit arbejde.

Håndtaget skal gøre det muligt for dig at kontrollere kniven let under skærearbejdet og samtidig være behageligt at holde den i hånden.

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,