Epilator test – Bliv guidet, læs råd og gode tips i denne artikel.

Vi har foretaget en epilator test, så du ved, hvad du bør købe, når du skal ud og have din. En epilator hiver hårene ud af kroppen på dig, så du forbliver hårløs i længere tid.

I denne test bliver du klar over, hvad du skal være opmærksom på, priser og vigtige funktioner i din epilator.

Hårfjerning på eksempelvis benene eller i ansigtet er et konstant problem, som mange af os kvinder døjer med ofte. Derfor er det meget forståeligt, hvis du også ønsker at komme i gang med længerevarende hårfjerning i stedet for de konstante barberinger.

Læs hele vores epilator test og find lige det produkt, der passer til dig!


1. Epilator – Bedst i test: Braun Silk

Brauns Silk Èpil 9 er vores nummer 1 uden tvivl. Til en fair pris får du kvalitet, der holder i årevis.

Denne trådløse epilator giver dig op til 4 ugers glat hud. Forestil dig lige, hvor dejligt det er at slippe for at shave dine ben i en hel måned. Jeg var forelsket fra dag 1, må jeg indrømme.

Epilatoren er meget skånsom overfor huden og giver dig tætte resultater, så du kan benytte den overalt på kroppen og også i ansigtet! Med denne epilator slap jeg for at min kæreste skulle kommentere på, at jeg havde fået lidt overskæg – dejligt!

Og jeg fik ingen mærker eller rødme ved behandlingen i ansigtet, hvilket selvfølgelig ikke bare et plus, men et must, hvis du spørger mig.

Du vil også hurtigt bemærke at hovedet er stort, så du kan behandle meget hurtigt og komme videre med din dag. Du kommer ikke til at spilde tiden på shaving længere – tænk på al den tid du kommer til at spare fremover.

Skal oplades i en time, og kan anvendes i op til 40 minutter ved trådløst brug.

Maskinen kan bruges på både tør eller våd hud, samt i badet – så behandlingen er super nem at gå til og lige få klaret uanset, hvordan du foretrækker at klare hårfjerning.

Lille tip: Hvis du bruger epilatoren på våd hud, vil du opnå en ekstra skånsom epilering.

Vores ærlige oplevelse

Det er ligegyldigt, hvor meget de kalder det “silk-epil” og pakker det ind i et fancy design. Epilering bliver bare aldrig hverken behageligt eller helt smertefrit.

Men med denne epilator oplevede vi mindre smerte, end ved brug af nogen anden maskine – og det er bestemt én af grundene til, at den kommer nummer 1 her.

Med mange maskiner vil du måske tænke, at det gør så ondt, at du hurtigt er klar til at give op – det tror jeg ikke, at du vil tænke med denne. MEN igen: Det er ikke fordi, at det føles dejligt – det indebærer lidt smerte, men her er det til at leve med.

Batteritiden er super fin, og du kan nemt nå eksempelvis begge ben/armhuler på en opladning. Opladningstiden er også fin, så du hurtigt kan komme igang.

Den er også super nem at rengøre. Der følger to “hoveder” med til produktet, men det ene er i min optik overflødigt, da jeg personligt har brug for det hoved, der “masserer” huden rundt om epileringen, ellers gør det for ondt.

Men hårfjerningen er langvarig og effektiv. Under testen har vi brugt produktet ca. én gang hver anden uge, og har ikke haft brug for skraber. Det er virkelig lækkert!


 

2. pladsen i vores epilator test: Silk Epil 9

På en andenplads finder vi igen Braun, der er et dominerende navn på dette område. Maskinen er en forgænger til testens førsteplads, så du får mange af de samme egenskaber, men til en lavere pris.

For nogle år siden fik denne maskine også en en topplacering hos Pricerunner i deres test af at finde den bedste epilator – og det forstår vi godt. Du får en del for pengene, men desværre ikke en ligeså smertfri oplevelse, som vi havde med nummer 1.

Det er forståeligt, da dette er en tidligere model, hvor Braun endnu ikke havde mestret det smertefrie helt så meget, som de har nu.

Vores ærlige mening

Der er dog selvfølgelig en del fordele derudover – eksempelvis er denne maskine både ledningsfri og vandtæt, så den uden problemer kan anvendes under bruseren eller i badet. Ligesom du finder hos nr. 1.

Maskinen ligger behageligt i ens hånd, og knapperne er lette at bruge. Herudover er der en lille lampe, der lyser på området, der skal behandles. Nu tænker du måske, at det er unødvendigt, men det er virkelig en stor hjælp at kunne se alle de små hår, når du behandler. Så det gjorde oplevelsen meget bedre!

Pincetterne er desuden meget effektive og fjerner selv korte, tynde hårstrå.

Der følger flere forskellige mundstykker med, hvilket virker godt til deres respektive anvendelsesområde. For eksempel et barberhoved med trimmerafstand, en ansigtskappe og en kappe til sart hud.

Jeg synes, at Silk-épil giver utrolig meget funktion for pengene, og derfor har de uden tvivl fortjent denne placering i vores epilator test.

Find den billigst her


 

3. pladsen: Silk-Épil 9 Flex 9

På tredjepladsen i vores epilator test finder vi Braun Silk-épil 9-010, der er verdens første epilator til kvinder med et komplet fleksibelt hoved til ubesværet hårfjernelse.

Få flere ugers salonglat hud takket være Micro-Grip-teknologi og et 40% bredere hoved, der fjerner hår så kort som 0,5 mm. Med barber- og trimmerhoved i huden og en dybdegående eksfolieringsbørste, der synligt forbedrer hudens udseende.

Funktioner og fordele

 • Ubesværet: Verdens første epilator til kvinder, med komplet fleksibelt hoved, til nemmere hårfjernelse
 • Glat hud: Micro-Grip-pincetteknologi (40 pincetter) giver dig glat hud i uger, ikke dage
 • Behageligt: Ergonomisk håndtag med skridsikkert greb, perfekt til epilering under bruseren
 • Mindre ubehag: SensoSmart-teknologi påfører præcis det rette tryk og kan bruges mere behageligt under vand
 • Blødere hud: Med dybegående eksfolieringsbørste, der er mere effektiv end en manuel scrub

Vores ærlige mening

Dette er nok den bedste epilator, som vi har prøvet i lang tid. Du får alle de funktioner, som de to andre på listen og en minimal smerte – det er der ingen tvivl om.

Her får du virkelig en maskine, som vil være en god investering for dig selv, da den både leverer gode resultater og gør det på en måde, så du ikke er ved at græde af smerte.

Men men men: Når vi tester, handler det om helhedsindtrykket og denne maskine er simpelthen bare for dyr, hvis du spørger os. Den har funktioner, der er nice to have, men ikke need to have – og det gør den overflødig.

Hvis du har næsten 1300,- at bruge, så go for it – men mange af os har ikke den slags penge at satse på epilering: Hvad nu hvis det går for ondt på os og man giver hurtigt op? Så brænder man inde med et godt, men meget dyrt produkt.

Så vil jeg hellere anbefale dig nr. 1 eller 2 i denne test, da priserne er bedre og du får nogle fantastiske resultater alligevel.

Find den billigst her


Hvad er en epilator?

En epilator er et godt alternativ til den klassiske barberskraber, du sikkert allerede har derhjemme, da den er ekstremt nem at bruge og giver et længerevarende resultat. Netop længere tid uden hår er den helt store fordele ved en epilator, men mere om det herunder.

Derfor skal du bruge en epilator

Epilatoren er ét af de bedste redskaber til hårfjerning, da den giver glatte ben i længere tid end din traditionelle shaver. Problemet med en barberskraber er også, at den kan give mere irriteret hud, end hvad du vil opleve med en epilator.

I stedet for at shave flere gange ugentligt, kan du bruge din epilator og nyde at være hårfri i meget længere tid, så du ikke hele tiden skal gå og bruge tid og energi på hårfjerning.

Gør det ondt

Hvis du ikke kan lide at hårfjerning skal gøre ondt (okay – hvem kan det?), men i så fald, er epilatoren måske ikke det rette valg for dig.

Det er ikke smertefrit at køre epilatoren over benene eller i andre områder, hvor du jo mærker hårene blive hevet ud af din hud. Selvfølgelig er brugen af en skraber langt mere smertefri. På den gode side så er smerten dog ikke lige så slem som med voks, fordi du arbejder på et mindre område ad gangen. Så hvis du kan klare dét, vil en epilator ikke være så slem for dig.

Det er ikke en ulidelig smerte, du vil opleve, men det er klart en overvejelse, som du skal gøre dig, inden du køber.

Sådan gør du (plus gode tips)

Den første gang du anvender din epilator, anbefaler vi, at du bruger den om aftenen, da huden kan blive rød og øm, og derfor kan det være rart at have natten til at komme sig – især hvis du vil anvende den i ansigtet.

Dine hår skal gerne være et par millimeter lange for, at epilatoren kan få ordentligt fat. Men husk at de heller ikke må være for lange, da det kan gøre processen mere smertefuld.

Et godt råd er derfor at gøre det 2-3 dage, efter du har barberet dig. Det er også en god idé at eksfoliere huden en dag før, du skal epilere, så døde hudceller fjernes, og risikoen for indgroede hår mindskes markant.

Husk at gå i bad lige inden, hvor du bør vaske huden med sæbe, så eventuelle bakterier mindskes, ligesom at varmen fra badet åbner porerne samt gør det nemmere for epilatoren at hive hårene ud.

Undgå at bruge creme på det område, som du vil behandle, da fedtet creme kan gøre det sværere for epilatoren at få fat om de små hår.

Kør epilatoren over huden både med og imod hårets groretning, og stræk eventuelt i huden med den fri hånd, så maskinen bedre kan få fat. Når du fjerner hårene på benene, er det nemmest at sidde ned, så du har udsyn til hele benet (kilde:costume.dk/skoenhed/epilator-det-skal-du-vide-om-haarfjerning).

Hvor ofte skal du bruge din epilator?

Det kan variere, alt efter hvor hurtigt dine hår normalt vokser ud, men i starten kan du regne med hver 4. eller 5. dag.

De gode nyheder er, at der går længere og længere tid imellem, fordi jo flere gange hårene bliver hevet ud, desto mere ødelægges hårsækkene og der vil vokse færre hår ud.

Hvilke egenskaber har en god epilator?

En god epilator har flere vigtige egenskaber, som gør det nemmere og bedre at fjerne uønsket hårvækst:

 1. Skarphed: En god epilator skal have skarpe og effektive mekaniske hårfjerningssystemer, så den kan fjerne hårene i stedet for at skære dem over.
 2. Hurtig og nem: En god epilator skal være nem at bruge og hurtig i sin hårfjerning.
 3. Fleksibilitet: En god epilator skal have fleksibilitet, så den kan bruges på mange dele af kroppen, inklusiv ansigtet, benene, armene, bikini-området og under armene.
 4. Justerbar hastighed: En god epilator skal have mulighed for at justere hastigheden, så den kan tilpasses ens hårtype og præferencer.
 5. Pænere ben i længere tid: En god epilator skal have mulighed for at fjerne hårene ved roden, så det tager længere tid for håret at vokse ud igen.
 6. Vaskbar: En god epilator skal være nem at rengøre og vaskbar, så den kan holdes hygiejnisk og fri for bakterier.
 7. Ergonomisk design: En god epilator skal have et ergonomisk design, som gør den nem at holde og styre, og kan reducere træthed i hånden.
 8. Ledningsfri: En god epilator skal have en god batteritid og være ledningsfri, så man kan bruge den uden at være afhængig af en stikkontakt.

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,