Danmark er et dejligt land, og der er mange steder, som man kan besøge, når man skal på klassetur. Hvad enten man vælger at tage til Jylland, Fyn eller Sjælland, er der et hav af muligheder, og her fås nogle idéer til steder, som man kan besøge på klasseturen.

Jylland

Hvis i vælger at tage på klassetur til Jylland, er der en masse steder, som i kan tage hen med fokus på både sjov og læring.

I kan vælge at tage på klassetur nær Århus. Her kan i besøge Vor Frue Kirke, som er den første danske domkirke. Kirken er bevaret som museum, og vil være spændende for eleverne at se, da den er Danmarks ældste stenbygning.

Når I befinder jer i Århus, kan i også besøge kunstmuseet ARoS. Et besøg her er lærerigt, og utrolig spændende for eleverne. I bør også besøge Den Gamle By i Århus, som er et frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie.

En mulighed er også at besøge jellingestenen, som er placeret i Jelling. Her vil eleverne få et sus tilbage til nogle af de ældste konger i Danmark, hvilket vil være et spændende, historisk indslag.

I bør også besøge Danfoss Universe. Her kombineres videnskab med forlystelser, og eleverne vil på sjoveste vis kunne lære om naturvidenskab og teknologi.

Der er en masse steder at besøge, når man er på klassetur i Jylland, og ovenstående idéer er blot en brøkdel af fede steder, som man kan besøge i Jylland.

LÆS OGSÅ Find gratis skolerejser og inspiration her

 

Fyn

På Fyn ligger Odense, som er H. C. Andersens fødeby. Hvis i tager på klassetur til Fyn, er det oplagt at komme nærmere ind på forfatterens liv og besøge H. C. Andersens hus, H. C. Andersens barndomshjem, samt H. C. Andersens Museum.

Odense er generelt en smuk by med mange grønne områder, og hyggelige gader. Her kan i tage forbi havnen, som bl.a. rummer en spændende arkitektur, og et havnebad.

I Odense ligger også Odense Zoo, som er en af de største zoologiske haver i Danmark. Her er der mulighed for, at i kan få undervisning med klassen, hvor i kan høre oplæg med fokus på fagene biologi og natur/teknik.

På Fyn ligger i alt 123 slotte og herregårde, og derfor er det oplagt at besøge mindst en af disse på klasseturen. Her anbefales at besøge Egeskov Slot, som bl.a. rummer fantastiske labyrinter, den smukkeste have, samt en masse flotte udstillinger. Egeskov Slot giver mulighed for så mange fede oplevelser, at i kan bruge en hel dag på slottet.

I kan også besøge Vikingemuseet Ladby, hvor i kan besøge Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden. Musset er placeret ved Kerteminde Fjord, og i bør også tage forbi byen Kerteminde, som er en hyggelig fynsk by nær havet.

LÆS OGSÅ Få inspiration til jeres studietur i Danmark

 

Sjælland

Hvis i vælger at tage på klassetur til Sjælland, vil det være oplagt at vælge København som jeres primære destination.

I kan vælge at besøge Tivoli, som vil give klassen en dag med sjov og fede oplevelser. Tivoli ligger ved siden af hovedbanegården og er derfor nem at komme til. Parken blev grundlagt tilbage i 1843, og er i sig selv en oplevelse at besøge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis i er på klassetur i København, bør i også besøge Den Blå Planet. Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium, og skal give besøgende en fornemmelse af, at man befinder sig under vandets overflade. Et besøg til Den Blå Planet vil for nogen være en oplevelse for livet.

I bør også besøge Christiania, som er en fristad, beliggende på Christianshavn. Her vil eleverne kunne få en helt speciel oplevelse, som ikke vil kunne opleves på hverken Fyn eller Jylland. Et besøg på Christiania vil primært være for ældre elever, som lettere vil kunne forstå det alternative samfund, og historien bag.

Nationalmuseet er et must at besøge, hvis i er i København. Her vil i kunne følge hele Danmarks historie helt tilbage fra Istiden. Eleverne vil her kunne opleve Danmarks historie på en ny måde.

 

Hvad enten klasseturen går til Jylland, Fyn eller Sjælland er der en masse spændende steder at besøge. Der findes mange flere steder, end dem som her er nævnt, men her fås nogle idéer til nye, spændende og lærerige steder, som kan besøges på klasseturen hen over hele Danmark.

 

 

 

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,