En god kokkekniv er ét af de vigtigste redskaber i ethvert køkken.
Når du vælger denne type kniv, skal du sikre dig, at du ved, hvad du skal anvende den mest til.
Hvis du skal skære gennem hårde rodfrugter eller kød, er det måske bedre med en tungere kniv. Hvis du vil hakke hurtigt og nemt, så er en lettere kniv en god idé. Så husk at tænke over, hvad du oftest vil bruge din kokkekniv til.
Vi kan for eksempel godt lide en tungere kniv, da den gør arbejdet lettere for os, så det har vi prioriteret i vores test.
Oversigt – Kokkekniv test
1. Den bedste kokkekniv: ONYX
Hos ONYX får du kvalitet til lavpris og lækkert sort design på deres kokkekniv. For blot 599,- kan du få denne 20 cm kokkekniv med patenteret hybrid keramisk stål, der ifølge dem selv skulle give ekstra skarphed og årelang kvalitetssikring.
ONYX knivens æg er fremstillet af unik hybrid keramisk stål, som er beskyttet af deres patent. Det kombinerer fordelene ved både keramik og stål uden nogen af deres ulemper.
Deres knivsæg giver en ekstrem og vedvarende skarphed, som du ville forvente fra en keramisk kniv, samtidig med at levetiden og holdbarheden er ligeså høj som en stålkniv af høj kvalitet.
Deres patenterede hybrid keramiske stål muliggør mere aggressive slibemetoder end normalt, hvilket resulterer i den skarpeste kniv, du nogensinde vil prøve. Og det bedste er, at du kan fortsætte med at bruge den uden at skulle bekymre dig om, at knivsægget bliver sløvt!
Hvis prisen samtidig er altafgørende for dig, så kan du med god grund vælge ONYX, da du lige sparer et par hundrede – uden at gå på kompromis med kvalitet.
Specifikationer
- Letvægts ergonomisk antislip glasfiberhåndtag med perfekt balance
- Højkvalitets stålkerne med unik titaniumsbelægning for maksimal holdbarhed
- Tåler opvaskemaskine
2. pladsen: Qknives – Gyuto Kokkekniv
Få en ny oplevelse i køkkenet med Qknives gyuto kokkekniv, der er skabt af 67 lag stål af højeste kvalitet, med en kerne af VG-10 stål og en hårdhed på 62 HrC. Hvad betyder det så lige for os, der ikke er eksperter – godt spørgsmål: Men ifølge min research (hurtig Google search) lader det til at være godt i hvert fald!
Knivens ekstreme holdbarhed og lange levetid betyder, at den holder sin skarphed i længere tid end mange andre knive på markedet.
Takket være dens skarpe klinge, som let skærer igennem selv de mest robuste ingredienser, vil du opleve en ubesværet skæring.
Samtidig giver dens ergonomiske håndtag et fast greb om kniven.
Derfor er Qknives et godt valg
✓ Designbeskyttet ergonomisk skæfte i palisandertræ
✓ 67 lags rustfrit stål med en kerne af VG-10 stål
✓ Leveres i eksklusiv gaveæske med sleeve til knivbladet
✓ Testet og udviklet i samarbejde med professionelle kokke
3. pladsen: Nourmet
Denne 20 cm skønne kokkekniv fra Nourmet smedet af damaskus stål er i toppen af vores kokkekniv test. Her får du virkelig meget for pengene – en god investering, der vil holde i mange år.
Kniven har en god tyngde og kvalitetsfølelse og så glider den lige igennem alt, hvad vi testede uden nogle anstrengelser. Den gled af sig selv igennem og din hånd styrer blot retningen.
Nourmet benytter sig af traditionsrige japanske smedeteknikker. Damaskusstål er noget af det mest langtidsholdbare og slidstærke materiale til kokkeknive. Hvis du husker ugentligt at slibe din kniv, så bibeholder du den høje kvalitet gang på gang.
Kniven er anbefalet af Michelin kok Kasper Cudi, der ligesom os har fundet denne kniv til at være en top kokkekniv. Som endnu et plus er prisen på under 1000 kroner.
En kokkekniv behøver ikke koste mere – den skal bare levere varen, og det gør Nourmet. Du kan se nærmere i videoen herunder – spol evt. til 0:33, hvis du vil springe direkte til selve testen af bladet.
Unboxing og test
Specifikationer
- Skæfte: G10-komposit baktieriaafvisende håndtag
- Kernestål omgivet af 66 lag rustfrit Damaskusstål (67 lag i alt)
- Hårdhed: 59-61 HRC
- Håndsleben 16-graders knivsæg
- 20 cm
- 5 års produktgaranti
Derfor er Nourmet næsten den bedste kokkekniv i test
- Vores oplevelse, som du kan se i ovenstående video. Bladet kørte så gnidningsfrit igennem alt. Vi skulle slet ikke bruge kræfter på at skære igennem som ved traditionelle knive
- Anbefalet af Michelin kok
- Prisen – der er mange knive til al for høje priser vs. hvad du får for pengene. Her får du god kvalitet til en fair pris under 900,-. Du får desuden 10% rabat automatisk via vores link.
- Tilfredshedsgaranti: Returnér inden for 60 dage, hvis du ikke er tilfreds. Det er langt fra alle, der er så sikre på deres produkt, at de tilbyder tilfredshedsgaranti. Du kan altså prøve helt risikofrit.
Hvad definerer en kokkekniv?
En kokkekniv er en stor kniv med et blad, der er ca. 18-20 cm langt. Den er beregnet til at skære grøntsager, hakke urter og hakke kød. De bedste kokkenknive er lavet af rustfrit stål med et højt kulstofindhold.
Det er meget hårdt stål, der sikrer, at kniven holder sig skarp i lang tid. Kokkeknive har håndtag lavet af træ eller plastik; de fleste foretrækker træ, fordi de er mere behagelige at holde og føles mere naturlige i hånden.
“Den bedste kokkekniv” handler om ydeevne. De er designet til at vugge bevægelser og til at skære en række forskellige friske produkter, herunder urter og grønne blade. Disse knive har brede, lige profiler, der gør det muligt at skære gennem næsten alt med lethed, hvilket gør dem til professionelle kokkes foretrukne kniv.
Kort fortalt: En kokkekniv er et vigtigt redskab i ethvert køkken. En kokkekniv af god kvalitet holder hele livet og kan være en nyttig investering.
Alt det praktiske
Hvad kigger vi efter? I vores optik er den bedste kokkekniv den, der holder sig skarp i lang tid, og som er smedet af meget hårdt stål. De har et behageligt håndtag, der er rart at holde i lang tid.
Hvad skal du kigge efter? Når du køber en kokkekniv, er bladmaterialet nok den vigtigste faktor – hvis du spørger os. Der findes mange forskellige typer materialer på markedet, som alle har deres egne fordele og ulemper.
Kulstofstål er f.eks. hårdere og skarpere end rustfrit stål. Hvis du er på udkig efter en ekstremt skarp kniv, kan kulstofstål være et godt valg, men det kræver mere vedligeholdelse end andre typer stål.
Hvis du skal skære gennem hårde rodfrugter eller kød, er det måske bedre med en tungere kniv. Hvis du vil hakke hurtigt og nemt, så er en lettere kniv en god idé. Så husk at tænke over, hvad du oftest vil bruge din kokkekniv til.
Håndtag kan være fremstillet af forskellige materialer såsom træ, metal, plastik eller kompositmaterialer. Ud fra et vedligeholdelsessynspunkt er det vigtigt at passe på håndtaget.
Håndvask anbefales for enhver kvalitetskniv. Opvaskemaskinen kan få træskafter til at tørre ud og knække med tiden. Desuden er håndtaget ofte knivens “akilleshæl”.