Er du vild med at stå i køkkenet? Og vil du helst råde over det bedst mulige køkkengrej? Så giver det rigtig god mening at investere i specialknive, der er langt mere præcise i de enkelte snit takket være den særlige udformning.

En nakirikniv bygger på den japanske knivtradition og er specialdesignet til grøntsager, ikke at forveksle med en santokukniv, der er en mere multifunktionel kniv.

Det er bl.a. slibningen og bladets rektangulære udformning, der gør, at nakirikniven glider nemt gennem grøntsagerne – uanset hårdhed.

Hvis du vil være i stand til at imponere i køkkenet som en ægte Michelin kok, når du tilbereder dine grøntsager, så kræver det en kniv med en rund tå, så du kan vugge kniven frem og og tilbage, uden at den sætter sig fast i skærebrættet.

For at få den helt rigtige “feel” i bevægelse, skal kniven have en vis vægt og “grip”, så du kan lade kniven gøre arbejdet og bare lade hånden komme i det rigtige “work flow”.

For at sikre at du opnår den optimale skæreevne skal æggen have den rigtige vinkel og stålet skal have en hårdhed, der gør, at den ikke bliver sløv under anvendelse.

Du kan godt lade sig “nøjes” med billigere nakiriknive, men for at opnå den helt rigtige følelse i køkkenet, kræves det rigtige værktøj og vores testvinder har en kaliber, der holder i mange årtier.

Så selvom en gangs investeringen er højere, betaler glæden ved produktet sig selv hjem mange gange over det næste rigtig mange år.


Nakirikniv test – Oversigt

Læs mere om produkterne herunder, og hvorfor netop disse er anbefalelsesværdige.


1. pladsen: Qknives Nakirikniv – redaktionens absolutte favoritprodukt

nakirikniv test

Nakirikniven fra danske Qknives’ kollektion Original Series er forarbejdet i et 67-lags kulstofstål og har et lækkert skæfte i det vandafvisende pakkatræ.

Den har samtidig en stålhårdhed på 62 HRC – til sammenligning har traditionelle knive en hårdhed på 50-55 HRC.

Du får en kvalitetskniv, som du ikke vil fortryde at have købt. En investering, der vil holde i mange år.

GÅ TIL BUTIK

Unboxing & test

 

Derfor er dette den bedste nakirikniv

Dette er vores absolut yndlingsprodukt i kategorien – vi er ret vilde med den tyngde og stabilitet, som nakirikniven bidrager med.

Den er med sine 254 gram den tungeste i serien – men den føles stadig let at arbejde med, når du både skal hakke og snitte dine grøntsager.

Robustheden bliver understreget af det hamrede blad, der har en lækker designæstetik.

Vi har leget med forskellige teknikker – både ved at vugge kniven frem og tilbage ved tilberedningen af de forskellige grøntsager, ligesom vi har forsøgt os med både større og mindre snit.

Resultatet bliver fremragende gang på gang – bl.a. takket være en knivsæg på 15 grader og den rektangulære form på det 17 cm lange blad (kniven måler 30 cm i alt).

Det bliver ganske enkelt sjovere at gå i køkkenet med denne type nakirikniv! 

Pros
  • 67-lags kulstofstål af en premium kvalitet
  • Skæfte med vandafvisende pakkatræ
  • Hårdhed på 62 HRC
Cons
  • Tåler ikke opvaskemaskine

GÅ TIL BUTIK


2. pladsen: Hybrid ONYX™ Nakirikniv – godt valg til prisen

Hybrid ONYX™ Nakirikniv er et godt valg til prisen – kniven er et par hundrede kroner billigere end nakirikniven fra Qknives. Konstruktionen er dog også en smule anderledes, da der er tale om en hybrid mellem en stålkniv og keramisk kniv.

Som forbruger får du den store fordel, at du både får stålknivens holdbarhed og skarpheden fra den keramiske kniv, samtidig med at nakiriknivens stålkerne er forstærket med en titaniumlegering.

GÅ TIL BUTIK

Derfor er denne nakirikniv i top

Denne 18 cm nakirikniv gør sit job – alle grøntsager bliver snittet med stor perfektion, og med en HRC hårdhed på 64 kan den også nemt håndtere de hårdere grøntsager.

Det er desuden et stort plus, at den uden problemer kan gå i opvaskemaskinen, så den er nem at holde ren i en travl hverdag.

Hvis vi skal påpege et lille minus er det, at vi personligt er mere begejstrede for skæftet i pakkatræ hos Qknives’ nakirikniv, mens der her er gjort brug af glasfiber – du får dog stadig et uhyre godt greb indkapslet i et elegant sort design.

Pros
  • Lav pris ift. kvalitet
  • Optimal balance mellem holdbarhed og skarphed
  • Fornuftigt forhold mellem pris og kvalitet
  • Hårdhed på 64 HRC
Cons
  • Skæftet i glasfiber giver et dejligt greb, men giver ikke helt den samme eksklusive følelse som træ

GÅ TIL BUTIK


3. pladsen: Gastrotools Nakirikniv – kvalitetsprodukt anbefalet af professionelle kokke

Flere af Danmarks bedste kokke anbefaler Gastrotools’ køkkengrej, heriblandt de populære nakiriknive.

De bliver bl.a. rost for at ligge godt i hånden, for at holde den ekstreme skarphed samt for at bidrage med en fantastisk kvalitet.

Det er noget, vi fuldt ud kan støtte op om efter selv at have afprøvet dere nakirikniv.

GÅ TIL BUTIK

Derfor er denne nakirikniv i top

Vi har især hæftet os ved kvalitetsløsningerne, der præger designlinjen hos Gastrotools’ 18 cm nakirikniv. Den er forarbejdet i et VG10-kernestål omgivet af 66-lags stål, der er med til at give en ekstremt høj skarphed grundet mineralindholdet og et højt kulstofindhold.

Hårdheden ligger på 60-61 HRC – en smule lavere end de to første produkter på listen, men stadig i et niveau, der nemt overgår de traditionelle køkkenknive.

Skæftet er af et slidstærkt G10-komposit. Vægten ligger på 257 gram, og den vil derfor være nem at anvende for stort set alle.

Pros
  • Ekstremt god skarphed
  • Fordelagtig vægt på 257 gram
  • Forarbejdet i VG10-kernestål
Cons
  • En lidt mindre hårdhed (HRC) – ligger dog stadig på et højt niveau

GÅ TIL BUTIK


Richardson Sheffield Køkkenkniv Kyu Nakiri – den billige og multifunktionelle nakirikniv

Spiller prisen en vigtig rolle i din jagt på en ny nakirikniv? Så er nakiri-/køkkenkniven fra Richardson Sheffield et fint valg, da du kan få den til få hundrede kroner. Kniven er fremstillet i rustfrit stål.

GÅ TIL BUTIK

Derfor er denne nakirikniv i top

Prisen er selvfølgelig et af de altafgørende punkter for, at vi har valgt at anbefale Richardson Sheffield Køkkenkniv Kyu Nakiri 17,5 cm. Det er også værd at pointere, at køkkenkniven ikke udelukkende er designet til grøntsager, men også til både fisk og kød.

Det er omvendt også en af svaghederne – at du netop ikke får en specialkniv. Ofte vil en nakirikniv være både slebet og forarbejdet i materialer, der lader den glide ubesværet og ekstra præcist gennem de enkelte grøntsager.

Kniven fra Richardson Sheffield er kendetegnet ved at være papirtynd, ligesom den har imponeret os med sine smukke organiske form, der stadig virker ret kraftfuld.

Pros
  • Flot organisk form
  • Virker kraftfuld trods det papirtynde design
  • Meget prisvenlig – og kan bruges til andet end grøntsager
Cons
  • Ikke en specialkniv
  • Har ikke så mange designfinesser som andre nakiriknive

GÅ TIL BUTIK

 

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,