Står den næste skolerejse for døren, er Berlin helt klart værd at have med i overvejelserne. Det ligger dejlig tæt på hjem, men det betyder ikke, at man ikke får oplevelser ud over det sædvanlige. Byen har masser at byde på, og alt fra spændende historiske seværdigheder til en moderne bymidte, skal nok sørge for, at skolerejsen kommer til at have et stramt men uden tvivl spændende program. Hvert år drager utallige klasser på skolerejser til Berlin – læs herunder hvorfor I bør gøre det samme. 

Historiske seværdigheder

Man kan ikke tage til Berlin uden at opleve nogle af de mange historiske seværdigheder. Byen vrimler med dem. Det er et stort plus, at mange af de begivenheder, der har efterladt sig spor overalt i byen er nogle, alle kender noget til, og nogle, der ikke ligger meget længere tilbage, end at det vil være tilpas håndgribeligt for en skoleklasse at udforske byens spændende historie.

Man kan finde spor af perioder som 2. verdenskrig, den kolde krig og DDR-tiden over det hele og programmet for rejsen kan rumme alt fra museumsbesøg til rundvisninger.

Det er oplagt at besøge steder som Berlinmuren og mindesmærket for de myrdede jøder, men en rundvisning på Stasi fængslet i Hohenschönhausen eller en gåtur gennem den del af byen, der plejede at høre til Østberlin, er også spændende.

Spændende bygninger

Når man befinder sig i Berlin, er der en lang række ting, man ikke kan komme udenom at se. Det gælder som sagt en del historiske seværdigheder, men byen har også rigtig mange bygninger, at kigge på. Tag for eksempel en tur op i Fjernsynstårnet, som nok er Berlins mest kendte vartegn. Herfra kan I få god udsigt over hele byen.

Brandenburger Tor er endnu et vartegn for byen og er også et besøg værd.

Noget helt andet er at gøre det til en del af turen at få eleverne til at lægge mærke til forskellene mellem bygningerne i henholdsvis det gamle Vestberlin og Østberlin. Det kan man nemlig godt få nogle interessante observationer ud af. 

Der Mitte

Selvom man sagtens kunne få en hel skolerejse til at gå med at kigge på historiske steder i Berlin, trænger alle nok til at slappe af og se nogle af de mere moderne dele af byen indimellem. Der Mitte er, som navnet antyder, Berlins midtpunkt. Det er her, man finder restauranter og caféer, diskoteker og alverdens butikker, så her kan man sagtens få eftermiddagene og aftenerne til at gå, og så ligger det så centralt, at man kan komme allevegne hen derfra.

Der Mitte er helt klart et besøg værd i løbet af skolerejsen, og man vil opleve, at det er et af de mest livlige steder af byen. 

Derfor skal I tage på skolerejse til Berlin

Byen vrimler med seværdigheder, men det er bestemt ikke den eneste grund til at besøge Berlin på skolerejsen. Det ligger ikke særlig langt væk hjemmefra; det kræver ikke meget mere end en flyvetur på 1 time eller en bustur på 5-6 timer, og så er det ovenikøbet tilpas billigt. Det er altså perfekt til en skolerejse.

 

Få 3 tilbud på skolerejser til Berlin her

Hos Tripii indsamler vi tilbud fra forskellige udbydere, så du får den laveste pris på jeres skolerejse til Berlin. Udfyld nedenstående formular og modtag tre tilbud helt uforpligtende.

[wpforms id=”79″]

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,