Træningsbælter bliver mere og mere populære, og derfor er det også på sin plads at spørge sig selv, om man egentlig har brug for et træningsbælte, inden man bliver grebet af stemningen, og bare skal have et for at følge strømmen. Nedenfor kan du se 4 spørgsmål, du skal stille dig selv, inden du køber et træningsbælte.

Populære træningsbælter

i samarbejde med PriceRunner

i samarbejde med PriceRunner

 

Har jeg styr på teknikken i de øvelser, som jeg vil bruge bælte til?

Hvis du ikke har styr på teknikken i de øvelser, som du har tænkt dig at bruge bæltet til, så er det ikke en god idé at investere i et træningsbælte. Du skal lære den rigtige teknik uden brug af udstyr, før du begynder at overveje at bruge bælter mm. Ellers kan et bælte nemlig “dække over” nogle af dine tekniske fejl, så du ikke opdager dem, før det er for sent. Du kan læse en artikel om squat teknik her.

Er jeg stærk nok, til at det er nødvendigt at bruge bælte?
Hvis du kun har trænet et par måneder, og knapt nok kan squatte din egen kropsvægt, så er det ikke endnu, du skal overveje at købe et træningsbælte. Det er min personlige mening, at man ikke skal begynde at overveje at anskaffe sig et bælte, før man har opbygget en tilstrækkelig styrke helt uden bælte. Min anbefaling er, at du ikke anskaffer dig et bælte før du, som mand, kan squatte 1,5 gange din kropsvægt. Vejer du 80 kg skal du altså ikke købe et bælte, før du kan squatte 120 kg en gang. Det vil sikre, at du ikke begynder at squatte meget tungt med et bælte, før kroppen har vænnet sig til at løfte tunge vægte, og det vil opbygge din core-styrke, hvilket leder mig til næste spørgsmål.

Er min core-styrke god?
Det er vigtigt, at du har en god core-styrke inden du begynder at bruge bælte. Bæltet støtter nemlig coren, og derfor vil du nemt komme til at få en svag core-styrke, hvis du fra start bruger bælte. Det er ikke godt, da du vil få problemer ved squat uden bælte, og din risiko for skader vil blive større. Desuden giver en stærk core-muskulatur nogle flotte mavemuskler!

Kan du svare ja til de første 3 spørgsmål, er der kun det sidste spørgsmål, du skal overveje, før du er klar til at købe et bælte…

Hvorfor vil jeg have et træningsbælte?
Hvis svaret her er noget med at det er fedt, eller at du bare vil kunne squatte mere en Karsten nede fra centeret, så drop det. Men er det fordi, du faktisk ønsker at blive stærkere og større, og du vil bruge bæltet som et fornuftigt værktøj, så slå til. Så er du klar til at købe et træningsbælte.

Hvorfor bruge et træningsbælte?

Der er mange fordele ved at bruge et bælte til styrketræning. Derfor er der også mange, som vælger at investere i et. Men hvad skal man kigge efter, og hvordan vælger man det helt rigtige? Det vil jeg hjælpe dig med. Nedenfor kan du læse min korte guide til at vælge det helt rigtige bælte til styrketræning.

1. Har du brug for et bælte?

Først skal du gøre op med dig selv, om du virkelig har brug for et træningsbælte. Er du nybegynder, er det højst sandsynligt ikke en god investering. I det tilfælde vil jeg anbefale dig at vente lidt, før du bruger dine penge på et bælte. Har du derimod trænet et stykke tid, så kan det være en rigtig god idé, og du kan fortsætte til step 2.

2. Valg af materiale

Det første valg du skal træffe, er hvilket materiale du vil have. Der er reelt to valgmuligheder; læder og neopren. Læder bælter vil give den bedste støtte og har længere holdbarhed, men er også dyrere. Neopren bælter er derimod en del billigere, men kan ikke give samme støtte som et bælte af læder. Så gør op med dig selv, hvad du pririoterer højest.

3. Valg af bredde

Det næste du skal afgøre, er hvilken bredde du ønsker. Her anbefaler jeg, at du i alle tilfælde forsøger at finde et bælte som er ca. 10 cm bredt. Det er den bredde, som jeg har erfaret, er bedst.

4. Valg af spænde

Når du har valgt bredde, skal du vælge hvilken slags spænde, bæltet skal have. Har du valgt neopren, har du ikke så mange muligheder, og derfor skal du bare tage den almindelige velcro-lukning, som de allesammen har. Har du valgt læder, skal du vælge imellem et almindeligt spænde og en lever-lukning. Her vil jeg anbefale lever-lukningen til styrkeløfteren og det almindelige spænde til bodybuildere/fitness atleter. Dette er fordi, at lever-spændet giver en ekstremt tæt lukning. Dettte er godt til få reps, men er ikke optimalt til mange gentagelser.

5. Valg af størrelse

Til slut finder du bare et bælte, som passer til din livvide. Sørg for at vælge et bælte, hvor du både kan tage lidt på og tabe dig lidt, uden at det gør, at du ikke kan passe det længere.

Kommenter

Skriv kommentar.
Navn her,